8 grunde til, man burde være bedre til at hylde offentligt ansatte

Mange meninger flyver frem og tilbage, når det kommer til den offentlige sektor.

Hvem skal have penge, hvem skal ikke have penge, hvem kan gøre det bedre, og hvem er vi altid trætte af.

Men uanset hvad man mener, så kan vi allesammen sikkert blive enige om, at der er et kæmpe korps derude med mænd og kvinder, som kæmper en brav kamp for at holde hjulene køre.

Mange vigtige jobs ligger i dag i det offentlige, og vi vil gerne dedikere denne liste til alle dem, som arbejder hårdt for vores samfund.

Her er 8 grunde til at hylde ansatte i det offentlige:

1. Håndterer udsatte mennesker
Mange jobs. der ligger i den offentlige sektor, har med borgere, der er udsatte at gøre. Sygeplejersker, politimænd, brandmænd etc oplever hårde ting, som er svære at ryste af sig. Tak fordi, I står i skudlinjen.

2. Vi er alle med i ‘lønforhandlinger’
Når der bliver diskuteret skattekroner, så diskutere man indirekte budgetter for deres arbejdspladser, og herunder indirekte lønninger, personalegoder osv. I det private er hele Danmark ikke med til at bestemme din løn.

3. Hårde opgaver
Nogle af de sværeste poster er i det offentlige. Vi forventer allesammen, at blive kureret, når vi kommer på hospitalet, men nogle gange er man bare dødssyg. Man skal også huske at takke dem, der har de umulige opgaver.

Læs også: 10 grunde til at politbetjente er de perfekte kærester

4. Besparelser.
Når budgetterne skal balanceres, så går det ud over forskellige erhverv. Tak fordi, I offentlige ansatte prøver at løbe hurtigere for vores allesammens skyld.

5. Faglig stolthed
Man mærker tydeligt, at der mange steder i det offentlige er mennesker, som ønsker at gøre det bedste. Der findes utallige dygtige læger, SOSU’er, administrativt personale og socialrådgivere, som brænder helt vildt, for det de gør. Tak til jer.

6. Vores samfunds grundsten.
Hvad end man tror på en mindre offentlig sektor eller ej, så er vores samfund bygget på institutioner som skole, sundhedsvæsen og retsvæsen, der alle er offentlige.

7. Arbejdstider
Mange jobs i det offentlige kan man ikke gå fra kl. 16 hver dag. Man kan ikke forlade syge mennesker til at passe sig selv eller få de kriminelle til at gå i fængsel af sig selv, bare fordi det er blevet sent på dagen. Tak til jer for at tage aften- og nattetjanserne.

8. Lønningerne.
Vi mener alle, at det er vigtigt, at kriminelle bliver fanget, at vores børn bliver passet godt, og at vores ældre lever et godt liv, men det er dog ikke de højest betalte jobs, som hænger sammen med disse opagver. Så der skal lyde en tak til dem, der får samfundet til at køre rundt, selvom det ikke betyder direktørløn.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip