8 råd til, hvordan du undgår indbrud i sommerferien

Sommeren er over os og dermed også ferie og en masse tomme huse. 

Det er landets indbrudstyve desværre også godt klar over, og derfor er der god grund til at sikre sig, inden man rejser. 

Og du behøver ikke investerer i en masse avancerede alarmsystemer, faktisk kan du komme langt med nogle få og simple forholdregler. 

Vi har samlet en del af dem her:

1. Sørg for at have en kraftig lampe, der tænder ved bevægelse

Det er de færreste tyve, der bryder sig om at stå i spotlys, når de bryder ind, og det at lyset tænder ved bevægelse, kan have en afskrækkende effekt. 

2. Klip hækken lidt ned

Arbejdsro er det bedste indbrudstyven ved, men det kan du ødelægge ved at klippe hækken lidt ned, så der er kig til huset fra vejen eller fra naboen. 

3. Få hjemmet til at se beboet ud

Hvis du lader lidt vasketøj hænge og læg værktøj til havearbejde frem i haven, så det ser ud som om, der er aktivitet. Hvis du også får installeret en timer i din stikkontakt, der tænder og slukker lyset, kan du give tyven indtrykket af, at der er nogen hjemme. 

4. Lav aftaler med naboerne

Godt naboskab er nøglen til at holde tyvene væk. Lav en aftale om, at naboerne indimellem parkerer deres bil i din indkørsel, at de tømmer postkassen og fjerner skraldet og holder øje med eventuelle mærker eller tegn, som tyve kan finde på at mærke huset med. 

5. Sæt et klistermærke på din dør, at du er med i aktiv nabohjælp

Tyve springer over hvor gærdet er lavest, og hvis du synligt markerer, at du er med i en naboordning, kan du afskrække en del. 

6. Lad ikke dyre ting stå fremme

Tyvene kigger ind af vinduerne, inden de slår til. Hvis de kan se, at der står dyre ting fremme som computere og smykker, vil det være med til at motivere dem. Gem de dyre ting væk i skuffer, så de ikke er synlige gennem vinduerne. 

Hvis du har persienner, kan du med fordel dreje dem lidt, så man ikke kan se ind udefra. Det samme er gældende med gardiner, der gerne må være trukket lidt for, så man ikke kan se ind. 

7. Lad være med at annoncere dine ferieplaner på sociale medier

Selvom det er fristende at fortælle omgivelserne om, hvor fedt det bliver at tage på den planlagte ferie, så kan der godt være folk, der kigger med, der bruger oplysningerne til at planlægge indbrud. 

Det samme gælder det at checke ind i udlandet. Lad være. 

Så vent med at del dine planer og oplevelser, til du er kommet hjem igen. 

8. Tag billeder af dine værdigenstande

Selvom det ikke er et råd til at forebygge indbrud, så vil det ikke kun hjælpe dig hos forsikringen, hvis uheldet er ude. Det er også en kæmpe hjælp for politiet til deres efterforskning, at du har billeder af værdigenstande, der er stjålet.  

 

 

Dagens Gossip