8 smarte måder, du kan bruge en elastik på

Elastikker kan meget mere end at sidde rundt om ungernes madkasser eller holde dine papirer samlet. De kan nemlig løse en stribevis af huslige udfordringer på et øjeblik og gøre din hverdag lidt lettere.

Eksperterne på den amerikanske husholdningshjemmeside Good Housekeeping har et par eksempler på, hvad man med fordel kan bruge elastikker til:

Læs også: Fem store fejl, du (sikkert) begår i badet

1. Åbne en dør forsigtigt. Sæt en elastik rundt om dørhåndtaget (på begge sider af døren), så det danner et "x", der presser låsen åben. Dette trick er brugbart, når du har hænderne fyldt med varerne eller har brug for at åbne en svær dør uden at larme, når dit barn sover.

2. Åbne et stramt låg. Kan du ikke få skruert låget af krukken eller en neglelakflaske, så sæt en elestik udenom hætten, på den måde får du et bedre tag.

3. Rengør en malerpensel. Spænd en elastik på tværs af en malingbøtte og brug elastikken til at tørre overskydende maling fra din pensel. Denne fidus minimerer spild og holder dåsens kanter rene, så du nemt kan forsegle bøtten igen, når du er færdig.

Læs også: Fem uundværlige tricks: Sådan ser du lækrest ud på billeder

4. Begræns sæbeforbruget. Har du flydendesæbe i en pumpebeholder, og er du træt af, at børn eller gæster bruger for meget sæbe? Hvis du sætter en elastik rundt om halsen på pumpen, kommer der mindre sæbe ud ved hvert tryk.

5. Hold dit værktøj inden for rækkevidde. Arbejder du fx på en stige, kan du med fordel binde en elastik til dit værktøj og vikle elastikken rundt om dit håndled. På den måde kan du arbejde med begge hænder eller holde fast uden at værktøjet falder på gulvet.

Læs også: Hvad er de små "flydere", som du nogle gange ser for dine øjne? Få svaret her

6. Arranger dine blomster. Skal dine blomster stå pænt og stramt sammen, hjælper en elastik rundt om blomsterne, inden du putter dem i vand.

7. Få skærebrættet til at ligge stile. Hvis dit underlag kører rundt på bordet, når du skærer, er det fornuftigt at putte en elastik rundt om skærebrættet.

8. Bogmærke. Bogmærker af papir har det med at falde ud af bogen, hvis du er uforsigtig. Men en elastik bliver i højere grad på sin plads, også selvom du taber bogen.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip