8 ting der gør dig glad i låget på under 2 minutter

Har du nedtur på? Var det en rigtig lortedag? Sådan en dag, hvor bussen var for sent på den, eller kørte gennem en vandpyt og gennemvædede dig? Eller bare en dag, hvor du var godt gammeldags gnaven fra det sekund, du stod op? Så frygt ikke:

Vi kan naturligvis ikke love dig, at du bliver lykkelig af at læse videre (men hvad er lykke også..). MEN vi tør godt stille dig i udsigt, at du har det en lille smule bedre end en score på minus tyve på en skal fra et til 10, hvis du gør følgende:

1) Trækker vejret dyyyybt
Det lyder banalt, men lidt mere ilt til hjernen får dig til at slappe bedre af i kroppen, og det er tilmed videnskabelig bevist, at det påvirker humøret positivt, ifølge Psychology Today.

Så: Ned med skuldrene. Slap af i hænder, fødder og kæbe og træk så vejret dybt ned i lungerne og pust langsomt ud. Det slukker for dit fight-or-flight”-instinkt, der kan være ”tændt”, hvis du er stresset eksempelvis. Lav øvelsen et par gange, indtil du mærker effekten.

 

2) Kigger på noget smukt
Stjernerne. Et billede på din væg. Dit barns øjenvipper, når det sover. Hvad som helst, der dog er smukt. Og sid så lige der og glo i 30 sekunder.

 

3) Gør noget godt for andre
Følelsen af at hjælpe andre eller blot gøre noget venligt, giver en rar følelse i kroppen. Du kan lynhurtigt skrive dig op som organdonor eller bloddonor eksempelvis. Eller skrive en sms eller seddel til din mor eller kæresten, som minder dem om, at du tænker på dem. 

4) Siger tak
Til kassedamen, sygeplejersken, din søskende eller andre, der fortjener det. Deres reaktion vil med garanti fremprovokere et smil.

5) Spiser chokolade
Æd det og nyd smagen. Det har sine fordele, tro os...

 

Hvis du ikke har noget, så vær glad for, at du ikke tager på af det skidt. Lektion: Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

6) Smiler
Hvis du ikke har nogen at smile til, så smil til dit eget spejlbillede. Lav eventuelt nogle åndsvage grimasser, når du alligevel sidder dér.

 

7) Ser noget sjovt. 
Der skal oftest ikke så meget til - YouTube er opfundet:

 

Se eksempelvis denne her smittende latter-film til ende. Du er lavet af sten, hvis ikke den får dig til at smile. Bare lidt:

 

8) Går i seng
Gå tidligt i seng. Du har brug for at sove mellem syv og ni timer hver nat.

Måske når du det ikke i nat, men tænk over det til i morgen. Og overhold det.

 

 

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip