8 tydelige tegn på at I er klar til at blive gift

Redaktionen

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Det er en stor beslutning at blive gift. At træffe valget om at leve med sin partner i medgang og modgang - på den helt officielle måde.

Men der er en række overvejelser, som du og din partner kan gøre jer, for at finde ud af, om I er klar til at give hinanden jeres ja.

Det skriver Women’s Health.

1. I er ovre nøgen-fasen.
Det er en skøn fase, når du tilbringer hele dagen i sengen med din udkårne og ikke kan få nok af ham eller hende. Det er selvfølgelig vigtigt, at I stadig nyder hinandens nøgne selskab, men der er andre ting, som også skal fungere i et sundt forhold.

2. I har talt om jeres problemer.
De er der i ethvert forhold - problemerne Men det afgørende er, at du og din partner har fundet frem til dem og talt om dem på en god og konstruktiv måde. Ellers risikerer I, at de vil vokse sig større med tiden. Der findes ikke et forhold, der er problemfrit, så jeres udfordring er at erkende dem.

3. Og kan leve med dem.
Det er ikke nok, at I har taget den vigtige snak. Det er også altafgørende, at I finder ud at, om jeres problemer/udfordringer er til at leve med. Hvis du går ind i ægteskabet med håbet om at ændre din partner, er det allerede dømt til at blive en fiasko på forhånd.

4. Børne-snakken er overstået.
Skal I have børn? Og er I så enige om hvornår, hvordan og hvor mange børn I skal have? Børn er et meget vigtigt emne at tage op, fordi det har stor betydning for de fleste mennesker og kan føre til alvorlige kriser i et parforhold, hvis ikke det er afklaret.

5. I har styr på det praktiske.
Hvor skal I egentlig bo henne? Skal jeres økonomi være fælles? Hvordan vil I fordele de daglige gøremål mellem jer som ægtepar? Der er mange praktiske ting, som kan være rigtig gode at få talt godt og grundigt igennem, før I lader jer gifte.

6. I kan se jer selv blive gamle sammen.
Selvom mange ægteskaber ender i en skilsmisse, så er det altså et godt udgangspunkt for jeres forholds ambitioner, at I kan se jer selv gamle og grå på et plejehjem i hinandens selskab.

7. Sexlivet fungerer.
Sexlivet er uundgåeligt er en rigtig vigtig del af et velfungerende forhold. Hvis jeres sexliv ikke fungerer helt optimalt, så er det vigtigt, at I som minimum er i stand til at italesætte jeres udfordringer på en konstruktiv måde.

8. I har styr på værdierne.
Ved du, hvad der er det vigtigste her i livet for din partner? Og for dig selv? Det kan være sundt, at man ikke er helt ens, men det er alligevel vigtigt, at I hver især forstår og respekterer hinandens værdier.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: