80 år med julehilsner til Grønland

03/12/2012 17:47

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

"Julehilsen til Grønland" er verdens ældste, stadigt eksisterende underholdningsprogram, og i jubilæumsåret bliver der for alvor sat fokus på en anden jubilar: nemlig tv-julekalenderen, der i 2012 har eksisteret i 50 år i Danmark.

Caroline Henderson står for eksempel på scenen og synger en sang fra DRs julekalender, ’Julestjerner’ samt klassikeren ’Vil du være min i nat’, mens Kimmernaq Kjeldsen og Mike byder på en sang fra den grønlandske julekalender på tv-stationen KNR i år.

Også makkerparret Wikke-Rasmussen, der står bag ’Julestjerner’, og stand-up-komikeren Carsten Bang dukker op med en hilsen.

Julie Berthelsen præsenterer showet på både dansk og grønlandsk, og hun synger også selv i år, mens DR Big Bandet står for den musikalske ledsagelse af solisterne.

Nærmest traditionen tro medvirker Aavaat-koret fra Grønland også, og i år slutter showet atter med Grønlands julehymne, ’Guuterput’.   Det er en hymne, der slutter med total stilhed, hvad de færreste shows jo ellers gør.

Showet foregår i Koncerthusets koncertsal onsdag den 19. december, og det bliver sendt på DR1 lørdag den 22. december klokken 21.20. På Grønland sender KNR showet på selve juleaften.

Foto: Agnete Schlichtkrull.