80 år med julehilsner til Grønland

"Julehilsen til Grønland" er verdens ældste, stadigt eksisterende underholdningsprogram, og i jubilæumsåret bliver der for alvor sat fokus på en anden jubilar: nemlig tv-julekalenderen, der i 2012 har eksisteret i 50 år i Danmark.

Caroline Henderson står for eksempel på scenen og synger en sang fra DRs julekalender, ’Julestjerner’ samt klassikeren ’Vil du være min i nat’, mens Kimmernaq Kjeldsen og Mike byder på en sang fra den grønlandske julekalender på tv-stationen KNR i år.

Også makkerparret Wikke-Rasmussen, der står bag ’Julestjerner’, og stand-up-komikeren Carsten Bang dukker op med en hilsen.

Julie Berthelsen præsenterer showet på både dansk og grønlandsk, og hun synger også selv i år, mens DR Big Bandet står for den musikalske ledsagelse af solisterne.

Nærmest traditionen tro medvirker Aavaat-koret fra Grønland også, og i år slutter showet atter med Grønlands julehymne, ’Guuterput’.   Det er en hymne, der slutter med total stilhed, hvad de færreste shows jo ellers gør.

Showet foregår i Koncerthusets koncertsal onsdag den 19. december, og det bliver sendt på DR1 lørdag den 22. december klokken 21.20. På Grønland sender KNR showet på selve juleaften.

Foto: Agnete Schlichtkrull.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip