80 anholdt i kæmpe aktion mod narkosalg på Christiania

Omkring 80 personer er anholdt torsdag morgen i en politiaktion mod bagmændene til hashhandlen på Pusherstreet. En større mængde hash og penge er fundet, oplyser politiet.

Politiet har slået til mod mere end 150 adresser på Sjælland, og det sker som kulminationen på længere tids omfattende efterforskning.

- Politiaktion mod bagmændene til hashhandlen på Pusherstreet forløber planmæssigt, skriver Københavns Politi på Twitter.

Det er endnu uvist, hvor mange af de anholdte, som politiet senere vil kræve varetægtsfængslet.

Der er dog gjort ekstra retssale klar i Københavns Byret til de mange grundlovsforhør.

Der har hidtil i indsatsen mod Christianias narkohandel været varetægtsfængslet mere end 60 personer. Et antal der med dagens aktion forventes mere end fordoblet, vurderer politiet.

Aktionen sker som kulminationen på længere tids omfattende efterforskning, der er udført i samarbejde mellem Københavns Politis Task Force Pusherstreet, politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

- Vi har i de seneste uger gennemført koordinerede anholdelses- og ransagningsaktioner mod den åbenlyse hashhandel i hele Københavnsområdet og de rocker- og bandegrupperinger, som står bag, siger Jørgen Skov.

Først i Folkets Park, så i Jægersborggade, og nu er tiden så kommet til de organiserede kriminelle i Pusherstreet, oplyser politiet.

- Vi mener det, når vi siger, at det skal være uattraktivt for de kriminelle at handle med hash og sprede utryghed, og vi mener det, når vi siger, at vi har indledt en langsigtet indsats rettet mod både købere, sælgere og leverandører, fortæller Jørgen Skov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip