80 mennesker er døde efter oversvømmelser i Afghanistan

Massive oversvømmelser har kostet mindst 100 mennesker livet i det nordlige Afghanistan, mens tusinder er blevet hjemløse, oplyser lokale embedsmænd.

Oversvømmelserne rammer fire provinser efter tre dages massivt regnvejr, og myndighederne forventer, at dødstallet vil stige i takt med redningsarbejdet.

Flere helikoptere er sendt i luften for at lede efter savnede og overlevende.

Vandmasserne skyllede fredag ind over flere byer og marker. Tusindvis af hjem blev smadret eller opslugt af vandet. Mange af de lokale har forsøgt at bringe sig i sikkerhed ved at kravle op på hustage.

Oversvømmelser er et velkendt fænomen i det nordlige Afghanistan i løbet af regnsæsonen. Regionens huse er dog ikke bygget til at modstå vandpresset.

Politichefen i Jawzjan-provinsen, Faqer Mohammad Jawzjani, oplyser, at 55 personer er omkommet i denne provins alene. Han frygter dog at tallet vil stige.

- Det er helt umuligt at yde hjælp fra jorden. Vi har fået bragt 1500 mennesker i sikkerhed i naboprovinser med helikopter. Vi har brug for hjælp til redningsarbejdet fra regeringen og nødhjælpsorganisationer, siger politichefen til Reuters.

I en anden provins er 2000 huse ødelagt, og 10.000 familier berørt af oversvømmelserne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip