82-årig pensionist snart hjemløs: 'Du må finde et herberg eller hotel'

26/04/2016 11:30

Christina Ledertoug

Nyheder

Mest læste i dag

På torsdag er det slut med tag over hovedet for den pensionerede fisker Ejvind Eliasen, der bliver hjemløs. Det skriver lokalavisen Ugeposten.

Da Ejvind Eliasen var 14 år gammel begyndte han at arbejde som fisker, lige som sin far. Det meste af sit liv har han været fisker i Gilleleje, hvor han har boet med sin nu afdøde kone siden 1967.

Og det er også I Gilleleje, at den 82-årig pensionerede fisker ønsker at tilbringe resten af sin alderdom.

Men der er bare lige det problem, at Gribskov Kommune ikke mener, at Ejvind Eliasen er egnet til en af kommunens ældreboliger, skriver lokalavisen.

Det på trods af at han er opereret i begge knæ, kæmper med smerter i ryggen og ikke kan se på det ene øje, lige som han er ved at miste synet på det andet.

Læs også: Regeringen vil skære i boligstøtten og lægge loft over støtten til ældreboliger

Samtidig er Ejvind Eliasen eget hus, som af kommune er blevet erklæret uegnet til ældrebolig, netop lige blevet solgt. Og derfor står den 82-årige nu uden bolig fra på torsdag af.

I et brev fra kommunen til Ejvind Eliasen fremgår det, ifølge Ugeposten, at kommunen ikke vil tage ansvaret for hans situation, og at den pensionerede fisker selv må finde et herberg eller et hotel.

Det skyldes blandt andet at kommunen lægger vægt på, at ’fordi Ejvind ikke får hjemmehjælp, må det betyde, at han sagtens kan klare sig selv. Desuden er han i øvrigt ikke ufrivillig hjemløs, for han har jo selv solgt sit hus’.

Ejvind Eliasen har selv fravalgt hjemmehjælp, da han ikke ønsker at ligge kommunen til last. I stedet får han hjælpe fra sin nabo, når han skal i bad eller der skal købes ind og støvsuges.

- Jeg synes, jeg har prøvet alt. Jeg har også sendt mine skattepapirer, så de kan se, at jeg intet har. Jeg har kun min folkepension. På torsdag er jeg hjemløs, men hvor skal jeg gå hen? De taler om, at man vil lave en værdighedspolitik i kommunen, men er det her værdigt?, spørger Ejvind til Ugeposten.

Sagen har stået på i løbet af det seneste halve år, hvor Ejvind Eliasen har kæmpet en brav kamp med Gribskov Kommune for at få hjælp til at finde en ældrebolig.

Men hver gang han har udfyldt kommunens papirer korrekt, får han afslag. Heller ikke når den 82-åriges bekendte taler med store ord til kommunen, sker der noget.

Kommunen ønsker heller ikke en udtalelse fra Ejvind Eliasens læge. Den slags vurderer de nemlig selv, lyder det ifølge lokalavisen.

Ugeposten har været i kontakt med Gribskov Kommune for at høre, hvorfor man ikke kan hjælpe en Ejvind med at finde en ældrebolig.Til det svarer kommunen:

- Vi kan ikke udtale os om enkeltsager. Vi har nogle helt faste visitationskrav på et skema, man skal passe ind under, for at blive visiteret til en ældrebolig. Men det er da ærgerligt, hvis brugeren har haft en dårlig brugeroplevelse. Vi arbejder hele tiden på at forbedre dette, og på at lave nye og bedre skemaer, lyder svaret fra visitationskontorets teamleder Stine Løfgreen Tvedens til lokalavisen.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: