85 blev dræbt ved tankbils-eksplosion i Sydsudan

Mindst 100 mennesker blev dræbt ved en eksplosion, da en menneskemængde forsøgte at tappe benzin fra en væltet tankvogn i Sydsudan vest for hovedstaden Juba, oplyser myndigheder i regionen.

Episoden skete onsdag, da tankvognen var på vej mod Sydsudans vestlige Equatoria region.

Informationsministeren i den region, hvor ulykken fandt sted, siger, at der foruden de mere end 100 omkomne er omkring 50 alvorligt sårede.

- Vi har ikke medicinsk udstyr, og disse mennesker overlever måske ikke, for vi har ikke faciliteterne til at behandle svært forbrændte mennesker, siger ministeren, Charles Kisagna.

Tidligere sagde præsidentens talsmand, Ateny Wek Ateny, at 85 mennesker er bekræftet omkommet af de lokale myndigheder.

Han tilføjer, at eksplosionen ikke har nogen forbindelse til den blodige konflikt, der har plaget Sydsudan i 20 måneder.

- Det var en ulykke, understreger han.

Eksplosionen skete onsdag aften omkring 20 kilometer fra byen Maridi i den sydvestlige del af landet.

Tankvognen kom fra Juba og var på vej til Yambio, da den væltede og begyndte at lække benzin. Da folk strømmede til, eksploderede tankvognen.

Den type ulykker er tidligere set i Afrika, hvor tankbiler kører lange afstande på hullede veje og passerer igennem fattige områder.

I juni 2013 blev mindst 30 mennesker dræbt og adskillige andre såret, da en havareret tankbil eksploderede på en landevej i Uganda, mens folk var samlet omkring den for at tappe benzin.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip