85 procent ønsker ikke at se Hollande genopstille

De fleste franskmænd ønsker ikke at se præsident François Hollande genopstille til endnu en regeringsperiode ved det næste præsidentvalg i 2017.

Det viser en meningsmåling, der understreger opfattelsen af, at den franske leder er den mest upopulære præsident i efterkrigstiden.

Målingen viser, at hele 85 procent er imod, at Hollande stiller op igen, mens 50 procent beskylder ham for ikke at have holdt, hvad han lovede.

Målingen fra Ifop, der blev foretaget for Le Journal Du Dimanche, kommer efter, at den franske leder har haft en hård uge, hvor den tidligere førstedame Valerie Trierveiler har udgivet sine erindringer om sit forhold til Hollande og sin tid i præsidentpaladset.

Trierveiler var i mediernes fokus, efter hun i januar blev vraget af præsidenten i kølvandet på hans meget omtalte nye affære med skuespilleren Julie Gayet.

Bogen, der hedder "Tak for dette øjeblik", er en bestseller i Paris og er udsolgt næsten alle steder. Trierveiler fortæller i bogen, at hun forsøgte at begå selvmord, da hun hørte om præsidentens forhold til Gayet.

Trierweiler beskriver Hollande som en kold person, der er blevet "umenneskeliggjort" af magten, og som ser ned på de fattige. Præsidenten skal blandt andet have kaldt Frankrigs fattige for "tandløse."

- Alt, hvad jeg skriver, er sandt, skriver forfatteren på bogens omslag.

- Bogen er både et kærlighedsskrig og en langsom nedstigen i helvede - et fald ind i den intimitet, der er i et forhold. To mennesker, og intet andet: Valerie and Francois, skriver Paris Match om bogen.

Hollande har mistet opbakning på venstrefløjen på grund af udbredt frustration over hans håndtering af de økonomiske problemer, den næsten rekordhøje arbejdsløshed på over 10 procent og næsten ingen vækst.

En anden Ifop-måling i avisen Figaro viste fredag, at Hollande ville tabe en anden valgrunde til Marine Le Pen, lederen af det indvandrerkritiske parti Front National.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip