9 grunde til at katte er fantastiske

I samarbejde med forbrugermagasinet Forbrugsguiden.dk, kigger vi her nærmere på nogle af de mange fordele der findes ved at være katteejer.

1. De kommer med gaver

Hvem sætter ikke pris på en halvtykket mus, eller en død fugleunge? Når din kat finder sådanne gaver i naturen, kan den ikke vente med at komme stolt hjem og vise dem til dig. (Nogle gange kan du også være så heldig at katten er så sød, at den lægger den i din seng)

2. Katte passer sig selv

Katten er et selvstændigt dyr. De har i virkeligheden ikke brug for meget opmærksomhed, og er langt mindre krævende end andre kæledyr, som eksempelvis en hund.

Den kan være alene hjemme hele dagen, uden du skal føle dårlig samvittighed for at du skal nå hjem og lufte den. Katten klare sig selv, og så længe du sørger for at den har vand og mad, så stiller den ikke mange krav.

3. Du har din ven i mange år

Katte har det med at blive gamle. Så anskaffer du dig en kat, så har du en trofast legekammerat i mange år frem.  Faktisk er gennemsnitslevealderen for en kat hele 14 år, hvilket er længere end langt de fleste andre kæledyr.

4. En kat er det perfekte vækkeur

Hver eneste gang du planlægger at spilde dagen med at sove længe, skal din kat nok hjælpe dig med at spolerer den plan.

Hvis du er katteejer, så kender du helt sikkert at til at blive vækket, om du vil det eller ej.

5. De holder uønsket gæster væk

Katte er måske ikke det optimale våben mod at holde indbrudstyve for døren, men til gengæld er de fantastiske til at holde både mus og rotter væk. Og de tager også gerne kampen op mod fluer, selvom det ikke altid er lige nemt at fange dem.

6. Du føler dig mindre ensom 

Ifølge en undersøgelse fra Miami University, kan du få dine sociale behov dækket ligeså godt ved at bruge din tid sammen med en kat, som hvis du bruger tiden sammen med andre mennesker.

Vi anbefaler dog at du ikke bogstavelig talt følger dette råd, da du så nok ender med at blive ”hende den sære kattedame” eller ”ham den sære kattemand”

7. Din kat kan måske redde dit liv

Skal man tro en undersøgelse fra 2008, foretaget af University of Minnesota i USA, så har katteejere 30 % mindre chance for at dø af et hjertestop, sammenlignet med folk der ikke har en kat.

Forskerne mener at dette skyldes at katte nedsætter dit stress niveau og har en generelt beroligende effekt på mennesker.

8. Katten holder depression for døren

The Mental Health Foundation i USA, foretog i 2011 et forsøg med 600 deltagere, som alle ejede en kat.

Halvdelen af forsøgspersonerne havde mentale problemer og var ofte deprimeret.

Forsøget viste at de 87 % mente at deres kat havde en positiv indflydelse i deres hverdag, og generelt gjorde dem gladere.

76 % følte ligefrem at hverdagen blev nemmere at komme igennem, når man har en kat at komme hjem til.

Mange mennesker der lider af depression siger ofte, at de finder det lettere at håndtere hverdagen, når de har en kat. Dette skyldes, at have en kat tilbyder ukompliceret kærlighed og venskab.

9. Du har en god grund til at se masser af katte videoer

En garnrulle, kombineret med en legesyg kat, er garanteret underholdning i timevis.

Ifølge en række universitetsstudier, får katten dig ikke blot til at grine, men det er rent faktisk også godt for dit helbred.
Et forsøg foretaget af Indiana University i USA, fandt frem til de testpersoner der blev udsat for at se katte videoer på youtube, generelt følte sig mere positive og mindre stresset i mange timer frem, sammenlignet med dem som ikke så katte videoer.

Så fra nu af har du altid en god undskyldning for at se katte videoer.

Et godt tip til den kommende katteejer:

Flytter katten ind på matriklen, så anbefales det at investerer i en håndstøvsuger, da din firbenet ven med garanti nok skal vælte potter og planter. Du kan læse en gratis testvinder guide af håndstøvsugere her.

 

Dagens Gossip