9 situationer, hvor forældre fortryder, de fik børn

Lotte Gyldenvang

|

30/11/2014

Dagens topnyheder

Børn er vidunderlige - og vi forældre elsker vores kære små fuldstændig ubetinget. Men der er situationer, hvor man ønsker dem derhen, hvor peberet gror. Øjeblikke, hvor man i sekunder fortryder, at man blev forældre.
Heldigvis opvejer de søde situationer altid disse mere sindsoprivende, men ikke desto mindre, er det noget, de fleste forældre kender til.

Her følger nogle af de situationer, som jeg selv har oplevet med min datter på halvandet år. Resten af eksemplerne har jeg samlet fra andre forældre i min omgangskreds.

Læs også: 10 morsomme billeder: Sådan ser fædre ud anno 2014

1. Det er lige så sikkert, som amen i kirken: Når alle pakkenellikerne er samlet sammen, du og hele familien har været i bad, fået det fine tøj på og efter en hel formiddags forberedelse endelig er klar til at komme ud af døren, så skider den mindste i den iøvrigt netop nyskiftede ble - afføringen trænger selvfølglig igennem tøjet, så der både skal skiftes ble og findes rent tøj.

2. Når børnene er i middagslur-alderen vågner de altid, når man begynder at snakke om, hvor godt de sover. SÅ irriterende.

3. Dit barn får børneinfluenza og du bruger fridage på at passe og pleje det lille pus. Når barnet så er frisk igen, er du blevet smittet og kan se frem til flere sygedage. Børnene kan jo ikke gøre for det, men det ændrer ikke på, hvor træls det er.

4. Der skal pakkes til ferien, weekend i sommerhuset eller blot en tur i svømmehallen. Mens man i en vis fart får pakket tingene ned i tasken, sørger din tumling for at pakke tingene ud - og sprede dem rundt i huset. Så tager det hurtigt dobbelt tid at pakke tasken.

5. “Ja-ja” betyder “jeg hører ikke efter og laver samme fejl igen om lidt”. Det er frustrerende, når man som forælder forsøger at fortælle sit barn, hvad de skal passe på eller lade være med.

6. Når man er travlt optaget af noget husligt arbejde i den ene ende af huset - og barnet i løbet af få minutter har formået at sprede alt indhold i køkkenskufferne ud over køkkenet og drysset mel hen over det hele. Suk altså.

7. Når ungerne skriger i supermarkedet og ender med at lægge sig på gulvet i arrigskab over ikke at få sin vilje, mens antallet af irriterende blikke fra andre kunder stiger. Så tæller man lige til 10 - eller 100.

Læs også: Mor til to tager humoristiske familiebilleder med et mørkt twist

8. Når børnene afprøver deres nye tusser på væggen.

9. Når man for 117. gang gentager en regel, og barnet stadig ikke høre efter. 

Er der mon andre situationer, hvor du er ved at gå op i limningen over dine - eller andres børn ? Så fortæl gerne om dem i kommentarfeltet.