9 skræmmende sandheder, som du kun forstår, hvis du har født

Der er vist ingen tvivl om, at det er en hård omgang at blive mor - både psykisk og fysisk - selvom man ender op med en lille guldklump, som gør det hele værd. Du kan have læst stribevis af bøger om fødsler, men du kan ikke læse dig til alting.

Det engelske medie Metro har lavet en liste over nogle af de mindre omtalte ting, som du kan opleve efter en fødsel. Nedenfor ses et udvalg af småskræmmende sandheder, som kvinder, der har født formentlig kan nikke genkendende til.

Læs også6 vaginal-lugte du skal kende og være opmærksom på

1. Dagene efter du har født, vil det føles som om en person har været fanget i din vagina og i timevis kæmpede for at komme ud. Og det er vel egentlig ikke så underligt!

2. Din hårdtprøvede vagina kommer måske aldrig til at føles på samme måde igen. Det kan også blive normalt igen efter et par måneder. Men nogen oplever, at vagina føles underlig, hvilket kan mindske lysten til sex.

3. Din vagina kommer måske aldrig til at ligne sig selv. Du må forberede dig på, at "hun" ændrer udseende, og det er måske ikke til det bedre.

Læs også: Geniale ting, der er sagt under fødsler

4. De dele, der var indeni i din vagina inden fødslen, kan ende med at være udenfor bagefter.

5. Du er faktisk ret ligeglad med om, du laver stort på briksen under fødslen. Du har andre ting at gå op i. Og der kommer en anden ting ud af dig, som du går langt mere op i.

6. Det er muligt, at lægen kommer til at sy din vagina forkert sammen.

Læs også: Fem ting du SKAL fortælle din gynækolog

7. Hvis du bliver syet, gør det pænt ondt, når der kommer tis på stingene.

8. I månederne efter fødslen, kan "gassen" fra dine prutter snige sig ud foran i stedet for bagfra. Du vil formentlig komme til at google "vaginale fistler" og "er min vagina gået i stykker?". Det forlyder, at det går væk med tiden.

9. Du vil snart glemme, hvor slemt det hele var. Du elsker din baby så meget, at du vil gøre det hele igen. 

 

Dagens Gossip