9 tegn på at dit sexliv er sundt

22/04/2016 14:28

Redaktionen

Nyheder

Mest læste i dag

Sexliv er lige så forskellige, som vi mennesker er. Hvad der virker for nogen, virker ikke nødvendigvis for andre. Men der er alligevel en række træk, der går igen i sexliv, der er velfungerende.

Her er ifølge Womens Health en række tegn på, at dit sexliv er sundt.

1. Du har det godt med din krop.
I en undersøgelse fra University of Texas var de kvinder, der var mest tilfredse med deres kroppe også de, der var mest tilfredse seksuelt. Deltagerne var kvinder i alderen 18 til 49 år. Hvis du fokuserer for meget på dine lårs størrelse eller din bløde mave, kan det mindske din nydelse ved samlejet.

2. Du siger, hvad du vil have.
Du kan ikke forvente, at din partner kan læse dine tanker. Men han eller hun bør være åben omkring og opmærksom på, hvad du vil have. Hvis det er svært for dig at tale om, kan du prøve at sende din partner en fræk sms i stedet.

3. Det er okay at planlægge.
Mange føler, at sex bør komme ud af spontan lyst. Men sommetider er det faktisk okay, hvis det kræver lidt planlægning. Ellers kan det være svært at få det til at passe ind i en travl hverdag.

4. Du tæller ikke.
At tælle hvor ofte, I har sex, er ikke et sundt udgangspunkt for et sexliv. Hvis du lægger pres på dig selv og din partner, for at have mere sex, kan det have den modsatte effekt.

5. Du nyder det.
Uanset hvor ofte I har sex og hvor godt, det er for jer - er det allervigtigste, at du nyder det. Det afgørende er, at det var dig til at føle dig tættere på din kæreste og løfte dit humør.

6. Drop pligtsex.
Når du har sex udelukkende for din partners skyld, er det ikke godt for nogen af jer. Hvis du gør det for ofte, kan det nemlig få sex til at føles som en sur pligt, der skal overstås.

7. I er glade sammen.
Det lyder måske banalt. Men der er en stærk og vigtig forbindelse mellem seksuel tilfredsstillelse og glæden i dit forhold. Når I er glade for hinanden, bliver I også mere seksuelt attraktive i hinandens øjne.

8. Du taler frækt.
Uanset, om det er en flirtende sms eller en stille hvisken i din partners øre, kan lidt fræk snak fyre op under ethvert forhold.

9. Du går ikke i panik, når sexlivet går i stå.
Det er vigtigt at have et realistisk forhold til sit sexliv. Det vil ikke altid være passioneret og intenst og sommetider, vil der nok gå længere imellem jeres samlejer. Det er ret normalt.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: