9 ting, du kun genkender, hvis du arbejder i en butik

1. Dine arbejdstider er latterlige
Landets forretninger er nødt til at holde åbent, når resten af Danmark har fået fri fra arbejde. Ellers ville hele kundegrundlaget være udgjort af pensionister og kvinder på barsel. Det betyder, at det er mørkt udenfor, når du endelig kan gå hjem. Desuden arbejder du ofte i weekenderne - nogen skal jo gøre det. Du tæller minutterne til fyraften.

2. Din chef er uden for rækkevidde
Din boss er plaget af uopfyldte ambitioner og/eller en mild form for socialt handicap. Det går som regel ud over dig og de andre ansatte i butikken. En ny undersøgelse fra Epinion, der er foretaget blandt ansatte i butik, på kontor og på lager, viser, at 84 procent giver chefen skylden for et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Hvis du også har en idiotboss, så husk lige at lade hans/hendes fornærmelser prelle af (ellers bliver det for alvor nogle lange arbejdsdage).

3. Kunderne... Enough said
Nogle andre, som også kun er sat i verden for at genere dig, er kunderne. De er uhøflige, ignorerer din eksistens (indtil de skal bruge din hjælp), og så formoder de, at varerne lægger sig selv på plads. Du har brugt energi på at få produkterne til at stå snorlige, og så kommer kunden fra helvede igennem som en tornado og splitter butikken ad.

4. Smil? Undskyld, men hvad med dig selv?
Butiksansatte får ofte at vide, at de ikke smiler nok, men synet fra den anden side af disken stimulerer ikke just lysten til at vende mundvigene opad. Kære kunde: Næste gang du ser en sur ekspedient, så skal du måske overveje, om vedkommende blot er et spejlbillede af dig selv. 

5. Julen er totalt drænende
Der er intet, der kan ødelægge julestemningen, som en stribe vagter i en butik gennem december måned. Når danskerne shopper amok i julen, er de fokuserede som gribbe over et lunt kadaver. Tilføj de lange køer, indpakning af gaver og en stresset chef - så har du opskriften på, hvordan en hyggelig december ikke ser ud.

6. Du har præcis fem minutter fra NU af.. Sæt igang!
Når butiksansatte holder pauser, er der sjældent tid til at slappe af og hyggesludre med kollegaerne. Alle minutterne er nøje planlagt, så du er sikker på at få det fulde udbytte ud af den sparsomme tid. 

7. Tømmermænd på jobbet sker
De skæve arbejdstider i branchen gør, at det uundgåeligt at møde på arbejde med tømmermænd i ny og næ. Når du først har gennemlevet otte langsommelige timer med de horrible eftervirkninger af alt for mange shots, så sværger du aldrig at udsætte dig selv for det igen. Der går dog ikke længe, før du lykkeligt har glemt, at der ikke er nogen fest i verden, der værd at have tømmermænd på jobbet for.

8. Din arbejdsplads er nærig
Du ved det godt, men det overrasker dig alligevel hver gang. Du arbejder for en stenrig butikskæde, men ledelsen er alligevel fedtet med både løn, pauser og julegaver. Det kan godt gøre lidt nas at tænke på, at topchefen sejler rundt på en yacht i det græske øhav med en smørret grimasse, mens du tjener hans penge under minuthysteri og en alt for lille timeløn.

9. Jeg er bare lidt bedre end dig
Det er trods alt en ret nice følelse, når du laver mersalg og topper listen over de bedste sælgere i forretningen.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip