900 tyske betjente ransager bordel tilknyttet Hells Angels

Skrevet af admin

14/04/2016

Mest læste i dag

Flere end 900 tyske politibetjente, efterforskere og toldere har ransaget Berlins største bordel, som mistænkes for at have forbindelse til rockerklubben Hells Angels. Det oplyser tyske myndigheder torsdag.

To bestyrere af klubben "Artemis" og fire kvinder er blevet tilbageholdt efter razziaen, hvor myndighederne mødte 117 prostituerede og flere end 100 kunder. Det oplyser politi og anklagere.

Prostitution er lovligt i Tyskland, men tysk politi mistænker det fireetagers bordel for at drive "brutal og ulovlig prostitution", der på det groveste har udnyttet kvinder.

De tilbageholdte menes at have begået skatteunddragelse og svindel med sociale ydelser, oplyser politiet og tilføjer, at myndighederne også er i gang med at undersøge, om der er foregået menneskehandel i klubben.

De fleste af kvinderne i klubben kommer fra Østeuropa, Rusland og flere arabiske lande.

Ifølge statsanklager Sjors Kampstra har medlemmer af Hells Angels angiveligt skaffet kvinder til "Artemis" mod at få gratis adgang til klubben.

De tyske myndigheder har handlet på oplysninger fra en prostitueret, som var flygtet fra sin ekskæreste, der angiveligt havde mishandlet hende. Ifølge kvinden var ekskæresten medlem af Hells Angels.

- Efterforskerne fokuserer på beskyldningerne om skatteunddragelse, ligesom man gjorde med Al Capone, siger chefanklager Andreas Behm med henvisning til den italiensk-amerikanske gangster, der blev dømt for skattesvindel i USA i 1931.

Tysk politi mener, at selv om kvinderne i "Artemis" på papiret var ansat som "selvstændige sexarbejdere", så var de prostituerede i virkeligheden ansatte med faste arbejdstider, pristakster og instruktioner om at udføre specifikke seksuelle handlinger.

Og ved at tilbageholde sociale ydelser til kvinderne, har klubben snydt staten for mindst 17,5 millioner euro, eller godt 130 millioner kroner, oplyser Michael Kulus fra toldmyndighederne i Berlin.

Som følge af ransagningen har politiet konfiskeret 6,4 millioner euro, svarende til godt 47 millioner kroner, i kontanter samt adskillige biler og ejendomme, herunder 12 lejligheder i Berlin og andre byer i Tyskland.

/ritzau/AFP