91-årig kvinde udfylder krydsord på museum – ender med at smadre kunstværk til 450.000 kroner

En 91-årig kvinde er kommet i fedtefadet efter at have udfyldt de tomme felter i et moderne stykke kunst.

Pensionisten er blevet afhørt af det tyske politi, der gerne ville vide mere om, hvorfor hun med kuglepen valgte at sabotere kunstværket 'Reading-work-piece' på Nürnbergs Neues Museum.

Bag værket er kunstneren Arthur Köpcke, der var en del af den internationale anti-kunstbevægelse Fluxus, og han skabte i 1977 maleriet, der er en abstrakt fortolkning af en tom krydsogtværs.

Læs også: Han opdagede denne tunnel i 1994 - 22 år senere får hulens hemmelighed hele verden til at måbe

'Indsæt ordene' står der ved værket med de mange tomme felter, og dén opfordring tog den 91-årige museumsgæst alvorligt, da hun straks fiskede en kuglepen frem og begyndte at løse gåden.

Den ulykkelige pensionist har sagt til politiet, at hun blot fulgte instruktionerne ved kunstværket, der vurderes at være omkring 450.000 kroner værd.

- Damen har fortalt os, at hun så skiltet som en invitation til at udfylde krydsordet, siger en talsmand fra politiet.

- Vi er klar over, at den ældre dame ikke var ude på at gøre skade, men ikke desto mindre er vi som museum nødt til at melde sagen til politiet, siger Eva Kraus, museumsdirektør på Nürnbergs Neues Museum.

Den 91-årige kvinde var en del af et gruppebesøg på kunstmuseet, der dog kan glæde sig over, at skaderne lader til at være lette og billige at reparere.

Det er en privat kunstsamler, der har ladet Nürnbergs Neues Museum låne værket, og Eva Kraus forklarer, at ejeren har taget hændelsen med et smil.

- Vi ønsker at fortælle damen, at samleren tog skaden på værket med godt humør, så hun ikke har grund til at ligge søvnløs om natten, siger Eva Kraus til The Telegraph

 

Dagens Gossip