95-årig kvinde blev ringet op af sit ‘barnebarn’: Franarret 15.000 kroner

12/04/2016 18:20

Ninna Andreasen

Nyheder

Mest læste i dag

Hos Nordsjællands Politi indløb der mandag to anmeldelser om bedrageri, hvor fremgangsmåden var den samme.

I begge tilfælde udgav svindlere sig for at være anmeldernes barnebarn for at narre penge ud af de ældre. Det skriver Lokalavisen.

Ved middagstid mellem klokken 11.30 og 13.30 blev en 95-årig kvinde fra Lyngby ringet op af en mand, der påstod at være hendes barnebarn. Manden forklarede, at han skulle låne 40.000 kroner på grund af en vandskade. Han talte i telefon med den ældre kvinde flere gange, og til sidst tilbød hun at hente 15.000 kroner i sin bank, som personen - som hun troede var hendes barnebarn - kunne låne.

Barnebarnet sendte en taxa til kvindens bank. Hun leverede efter aftale en kuvert med pengene til chaufføren i taxaen, som kørte af sted med pengene.

Da kvinden senere talte i telefon med sit rigtige barnebarn, gik svindlen op for hende, og hun anmeldte episoden.

Stort set samme fremgangsmåde var tæt på at koste en 91-årig kvinde fra Eremitageparken et større beløb. Hun blev mellem klokken 14 og 14.30 mandag ringet op af en mand, der kendte navnet på kvindens barnebarn og udgav sig for at være ham. Han ville gerne låne 20.000 kroner til reparation af en vandskade.

De aftalte, at en af hans venner skulle komme og afhente pengene. Kvinden kontaktede dog heldigvis sin søn, da hun ikke kunne genkende barnebarnets stemme.

Sønnen kunne oplyse, at barnebarnet aldrig havde ringet til hende. En person dukkede op på adressen omkring klokken 16 for at afhente de mange tusinde kroner som aftalt.

Vedkommende gik dog igen, da kvinden ikke ville udlevere pengene.

Læs også: Postnord advarer om falske mail og sms: Svindlere hugger dit NemID og dine penge

Politiet arbejder videre med sagerne og advarer folk mod at udlevere penge. Denne metode har tidligere været anvendt af svindlere, og nu er de altså begyndt at bruge den igen.

Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: