96 kroppe du ikke ser på reklamesøjler - men som du burde se

Hvornår har sidst oplevet at bladre et modemagasin igennem og støde på en model, hvis krop ligner din til forveksling? Svaret er sandsynligvis: Det er længe siden. Eller aldrig.

Nutidens tynde skønhedsideal for kvinder er eftertragtet og jagtet, men det er kun skræmmende fem procent af kvinder, der har den samme slags krop, som man ser i magasiner, reklamer og i tv, afslører en undersøgelse.

Læs også: Kvinde afslører chokerende hemmelighed: Sådan ser jeg ud uden makeup 

Ikke mindst dette faktum har fået den amerikanske blogger og aktivist, Jes Baker, til at lave et projekt ved navn "Expose", som viser, hvordan de kvindelige modeller kunne se ud, hvis de mindede om den almindelige kvinde, som normalt ikke gør sig i tøjreklamer og på catwalken. Det skriver Huffington Post.

Jes Baker har sammen med fotografen Liora K fået ganske almindelige kvinder med appelsinhud, ar, kønsbehåring, hængebryster og deller til at stille op, for at dokumentere virkelighedens kvinder, som de ser ud - uden photoshop og andet snyd.   

Læs også: Denne modige kvindes bikini-billede hyldes på nettet - se her hvorfor

- Hvornår så du sidst et billede af bryster, der lignede dine? En numse, der lignede din? Ar, der lignede dine? En mave, der lignede din?, spørger Jes Baker på sin blog, der præsenterer projektet, og tilføjer:

- Jeg synes, det er på tide, at det sker nu.

Læs også: Se billederne: Sådan ser nøgne kvinder ud i virkeligheden

Derfor forhørte Jes Baker sig på Facebook, for at finde kvinder, der kunne have lyst til at medvirke i projektet. 96 kvinder i forskellige aldre og med forskellige former meldte sig. Alle kvinderne mødtes i Tucson, Arizona, hvor de på trods af, de ikke kendte hinanden, stillede nøgne op side om side, for at vise verden deres naturlige kroppe.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det, jeg virkelig ønskede, at kvinderne fik ud af vores tid sammen, var, at de er vigtige. At deres kroppe fortjener at blive set, og at det, de ser som fejl ved deres kroppe, simpelthen bare er dem, og de er hverken rigtige eller forkerte, forklarer fotografen bag billederne, Liora K., til Huffington Post.

Se et udvalg af de afslørende billeder her:

 

Dagens Gossip