98-årige Inger må ikke få en trappelift: Har ikke forladt sit hjem i 6 måneder

Foto: Shutterstock

Den 98-årige Inger Lundberg fra Malmö har ikke været i stand til at være ude af huset i et halvt år.

98-årige Inger Lundberg er havnet i en konflikt med lejerforeningen, da de ikke vil tillade, at Inger får en trappelift sat op selvom hun har boet der i de sidste 50 år.

Inger kan nemlig ikke komme ud af huset, hvis ikke ved hjælp af trappelift.

Det skriver SVT Skåne.

Mediet skriver endvidere, at Inger såmænd allerede har modtaget en lift fra Malmø Kommune, hvilket var gratis, men at lejerforeningen ikke være med til, at hun får den sat op i hjemmet.

Inger holder meget af sine gåture ved vandet i Slotsparken, men hun har i de seneste seks måneder ikke været i stand til at komme ned ad trappen, samt i forlængelse af det, ikke forladt huset i seks måneder.
Inger fortæller til SVT Skåne, at det har væet seks forfærdelige måneder, som hun har oplevet som følge af, at lejerforeningen ikke ønsker at hjælpe hende.

"Jeg har det ikke godt," siger Inger til SVT Skåne.

Ingers søn, Peter, vil naturligvis ikke lade sin mor sidde i huset året rundt, hvorfor han nu kæmper for, at hans mor kan komme ud om sommeren.

"Forestil dig, at dette er den første sommer i 98 år, at min mor ikke har lov til at komme ud på en sommerdag. Det er næsten som at bære en fodlænke," siger sønnen til SVT.

Inger har et alternativ i form af transporttjenesten, men såvel Inger som Peter bryder sig ikke om dette alternativ for Inger, når hun skal op og ned ad trappen, ftersom de ikke mener, at det er holdbart.

De mener, at dette skulle være meget mere risikabelt. 

Malmø Kommunes afdeling for lejeforeninger fortæller til SVT Skåne, at det er meget usædvanligt, at lejerforeningen siger nej til at få en lift. 

Lejerforeningen nægtede at stille op til et interview.