AaB afslutter Brøndbys gode stime i ydmygelse

20/09/2015

Efter to nederlag på stribe kom et sprudlende og aggressivt AaB-hold søndag tilbage i vinderens rolle i Alka Superligaen.

Det gik ud over Brøndby, der ellers mødte op til kampen i Aalborg som ubesejret i fem ligakampe på stribe, og holdet havde ikke indkasseret et mål i de seneste fire kampe.

Det blev der imidlertid lavet grundigt om på, for AaB vandt fortjent med 4-1.

Flere af AaB's scoringer var resultatet af et beslutsomt pres, hvor Brøndby-spillerne blev overrumplet, og generelt virkede hjemmeholdet mere opsat til kampen end gæsterne.

AaB kom foran 1-0 efter ni minutter, da to af klubbens tidligere langtidsskadede spillere stod for et frugtbart samarbejde.

Venstrebacken Jakob Ahlmann smækkede bolden ind i hovedet på angriberen Lukas Spalvis, der pandede 1-0-målet ind bag Frederik Rønnow i Brøndbys mål.

Jakob Ahlmann var for første gang i over et år med i AaB's startopstilling.

Backen blev korsbåndsskadet sidste sommer, og han gjorde for nylig comeback.

Lukas Spalvis blev ligeledes ramt af en korsbåndsskade for lidt over et år siden, men han kom hurtigere tilbage end Jakob Ahlmann og havde allerede scoret fire ligamål i sæsonen før søndagens kamp.

Fire minutter før pausen fordoblede AaB føringen.

Anfører Rasmus Würtz erobrede bolden fra Brøndbys Christian Nørgaard på egen banehalvdel, og Nicolaj Thomsen sendte Rasmus Jönsson i frit løb mod mål med en god stikning.

Den svenske angriber rundede Frederik Rønnow og scorede til 2-0, mens Brøndby-lejren appellerede for frispark til Christian Nørgaard.

Brøndby skiftede angriberen Johan Elmander ind i stedet for Christian Nørgaard fra begyndelsen af anden halvleg, men det var AaB, der fortsatte de gode takter.

Et minut inde i halvlegen hamrede Frederik Børsting bolden på stolpen, og fire minutter senere gik det igen galt for gæsterne.

Tilbagevendte Kasper Risgård erobrede bolden, og en stikning senere kom Nicolaj Thomsen fri i venstre side. Offensivspilleren scorede sikkert til 3-0 med et tørt diagonalskud.

17 minutter før tid blev Brøndbys nedtur total. Henrik Dalsgaard sendte et perfekt timet indlæg ind til Lukas Spalvis, der scorede for anden gang.

Den litauiske angriber har nu scoret seks mål i de seneste fem ligakampe. AaB-topscoreren begynder at ligne sig selv fra 2013/14-sæsonen, hvor hans mange mål var med til at gøre den nordjyske klub til dansk mester.

Brøndby havde også chancer i halvlegen, blandt andet da debutanten Jesper Juelsgård servicerede Ronnie Schwartz med et godt indlæg, som den tidligere AaB-angriber sendte tæt forbi mål.

Jamaicanske Rodolph Austin kom på banen til sin debut, og få minutter før tid fik Lebogang Phiri reduceret til 1-4, men det var ren kosmetik.

Med sejren ligger AaB nummer fire i Superligaen med 13 point for ni kampe. Brøndby er nummer otte med 11 point.