AaB-boss om ny træner: Er moden og evner at bygge på

Allerede før jul begyndte jagten på den kommende AaB-træner, da Kent Nielsen meldte ud, at han efter sommerferien skal træne OB.

Nu er jagten slut. Sportsdirektør i AaB Allan Gaarde har skrevet kontrakt med rygtebørsens favorit Lars Søndergaard, som til sommer skifter fra sit nuværende trænerjob i Sønderjyske.

- Den første samtale, vi havde angående jobbet som træner, var med Lars Søndergaard, og det var der en grund til. Vi syntes allerede på afstand, at han var oplagt til jobbet, og det blev vi bekræftet i ved første samtale, siger Gaarde.

Sportsdirektøren fortæller om en ambitiøs ønskeliste og stor grundighed i den lange proces.

Listen over ønskede kompetencer hos den kommende træner har været lang, og Gaarde har sat flueben ud for blandt andet "hårdtarbejdende", "fodboldfaglig" og "flittig" på arket med overskriften "Lars Søndergaard".

- Lars er også dygtig til at involvere andre og samarbejde. Ikke kun hvad angår holdet - også i staben. Han kan få det bedste ud af de ressourcer, der er til rådighed, siger Gaarde.

Lars Søndergaard har været i Sønderjyske i næsten fire år, hvor målsætningen i hver sæson har været overlevelse i Superligaen.

AaB er forsvarende mester. Lige nu indtager nordjyderne sjettepladsen i Alka Superligaen, men ambitionen er at være med helt oppe i toppen.

Men det faktum, at Søndergaard de seneste fire sæsoner har haft fokus på overlevelseskampen, bliver ingen hindring i forhold til at føre AaB tilbage til toppen af dansk fodbold, vurderer Allan Gaarde.

- En dygtig træner skal præstere med det spillermateriale, han har. AaB har ikke de samme ressourcer som for eksempel FC København, og Sønderjyske har ikke de samme ressourcer som AaB.

- Så er det med at få det bedste ud af de ressourcer, man har i forhold til sin målsætning, og det er jeg sikker på, at Lars kan gøre her i AaB.

- Da Kent Nielsen blev ansat som træner i AaB, sagde folk det samme, så det tager jeg helt roligt, siger Allan Gaarde.

- Man skal også huske på, at Lars Søndergaard har været træner andre steder end i Sønderjyske. Han har også erfaring fra større klubber, siger Gaarde med henvisning til Søndergaards tid i østrigsk fodbold og klubber som Red Bull Salzburg og Austria Wien.

AaB er forsvarende mester, og sportsdirektøren er glad og tilfreds med det fundament, der er i klubben, så han har ikke søgt en træner, som ønsker at vende op og ned på hele klubben.

- Vi har ikke efterspurgt en revolution i AaB. Vi vil have en træner, der kan bygge videre på den gode kultur og det gode fundament, vi har i klubben. Vi er sikre på, at Lars i kraft af sin modenhed ikke vil bryde ned, men i stedet bygge på i AaB, siger Gaarde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip