AaB dukker kommende træner på to gyldne minutter

26/04/2015

At dømme ud fra kampen mellem Sønderjyske og AaB søndag i Alka Superligaen må førstnævntes træner Lars Søndergaard glæde sig til sommer, hvor han forlader Haderslev for at sætte sig i trænersædet hos AaB.

De nordjyske gæster var klart bedre end Sønderjyske i det meste af kampen og kunne fortjent rejse hjem med en 3-0-sejr i bagagen - blandt andet efter to mål på to minutter i anden halvleg.

AaB fik en god start på kampen, og flot pasningsspil var i flere situationer tæt på at ende i gode målchancer.

Langsomt kom Sønderjyske bedre ind i kampen, og spillet begyndte at bølge frem og tilbage, men de helt store chancer lod vente på sig.

Den første kom efter 25 minutter, da AaB ramte ydersiden af stolpen, hvorefter det var så som så med de store tilbud i resten af halvlegen, som ellers blev afviklet i et godt tempo.

Efter pausen kom der mere gang i den i felterne, og det var især foran Sønderjyskes mål, det begyndte at brænde på.

Nicklas Helenius misbrugte en stor chance i 52. minut, men efter godt en times spil tog han revanche på to gyldne minutter.

Først var han med i opspillet, der gav angrebskollega Anders K. Jacobsen en friløber, som Jacobsen køligt lagde ind bag Sønderjyske-keeper Martin Skender til 1-0.

Og bare et minut senere var det så Helenius selv, der kom alene igennem. Han tog et træk forbi Skender og vinklede bolden ind til 2-0 fra en lidt spids vinkel.

Det formåede Sønderjyske ikke at komme sig over, og i tillægstiden kunne Anders K. Jacobsen i stedet gøre det til 3-0 på en kontra.

Med sejren holder AaB liv i håbet om bronzemedaljer, der vil give Lars Søndergaard mulighed for europæisk fodbold, når han overtager holdet til sommer.

Tredjepladsen er nu kun er tre point væk. Dog mangler både Randers FC, Brøndby og Hobro at spille en kamp, som kan bringe nordjyderne længere væk fra medaljer.

Sønderjyske har otte point ned til FC Vestsjælland under stregen, men vestsjællænderne har en kamp til gode, som holdet spiller senere søndag mod Brøndby på udebane.