AaB dummer sig i mesterskabskampen med nederlag til OB

04/03/2016

Torsdag tog fodboldklubben FC København et stort skridt mod DM-guldet med 1-0-sejren ude over FC Midtjylland.

Fredag kunne FCK-spillerne fra sofaen se titlen komme endnu tættere på, efter at Alka Superligaens nummer to, AaB, kvajede sig ved at tabe 0-1 hjemme til OB.

Det skete efter en uinspireret indsats fra det nordjyske hold, der ellers indledte forårssæsonen stærkt med 1-1 ude mod FC Midtjyllands regerende mestre.

Nederlaget er AaB's første i Superligaen siden oktober sidste år.

OB fik til gengæld revanche for 1-5-nederlaget ude til AaB på samme bane tilbage i august sidste år.

Revanchen glæder formentlig OB-træner Kent Nielsen meget. Han sikrede AaB mesterskabet i 2014.

AaB havde før fredagens opgør scoret hele 26 mål i ni hjemmekampe i ligaen, men en skidt offensiv indsats mod OB sørgede for, at det tal ikke steg.

Savnet af den karantæneramte Rasmus Würtz var åbenbart for stort for AaB, der i stedet for anføreren stillede med den 20-årige debutant, Robert Kakeeto fra Uganda, på midtbanen.

Hjemmeholdets Lukas Spalvis og Thomas Enevoldsen, der tilsammen har scoret 24 ligamål, fik ikke meget at arbejde med i de første 45 minutter.

Kampens eneste scoring faldt ti minutter inde i anden halvleg, og den faldt efter en både beslutsom og heldig aktion.

OB-topscorer Rasmus Festersen gled godt fri af hjemmeholdets Kasper Pedersen, og Festersen lavede fra en spids vinkel herefter noget, der enten var en afslutning eller et indlæg.

Bolden ramte Kasper Pedersen og snød AaB-målmand Nicolai Larsen, der muligvis havde bevæget sig lidt for langt ud af sit mål.

AaB vågnede først op i kampens sidste fjerdedel, og Christian Bassogog havde et par gode muligheder.

Også Jakob Blåbjerg var tæt på, og i dommerens tillægsminutter havde AaB's Rasmus Jönsson og Thomas Enevoldsen chancer, hvor de begge sendte bolden tæt forbi mål.

AaB har 35 point for 20 kampe og er seks point efter FCK, der endda har spillet en kamp færre.

AaB er truet bagfra af både FC Midtjylland, Sønderjyske og Brøndby, der alle har 32 point for 19 kampe.