AaB-helt i måltørke: Ni kampe uden scoring

Han er en af det seneste års helt store succeshistorier i dansk klubfodbold, men de sidste par måneder har været lidt tunge for AaB-angriberen Anders K. Jacobsen.

Den hurtige fynbo, der efter et par år i de lavere rækker brød igennem med et brag i nordjydernes guldforår, har inden torsdag aftens Europa League-møde med Dynamo Kiev ikke scoret i de seneste syv kampe i træk.

- Det er selvfølgelig frustrerende ikke at få scoret. Det er ikke noget, jeg bare kan ignorere, at jeg ikke scorer, for det er jo det, jeg jagter. Det er det, jeg allerhelst vil, siger Anders K. Jacobsen.

Han er en af hovedårsagerne til, at AaB overhovedet er i et europæisk gruppespil i denne sæson efter sine to mål i 2-0-sejren over Dinamo Zagreb i begyndelsen af august.

Træner Kent Nielsen har da også haft fuld tillid til den snart 25-årige forward, men under træningerne op til mødet med det ukrainske storhold har han afprøvet en konstellation med Nicklas Helenius og Thomas Enevoldsen helt i front.

Det er altså ikke utænkeligt, at Anders K. Jacobsen må tage plads på udskiftningsbænken fra start torsdag aften.

- Jeg har manglet lidt kvalitet i afslutningerne, men det kan der heldigvis gøres noget ved. Jeg har på intet tidspunkt mistet troen på, at jeg nok skal få gang i målscoringen igen, og jeg regner altid med, at det sker i den næste kamp, siger Jacobsen.

Han er noteret for tre superligamål og to europæiske scoringer i denne sæson. Seneste scoring faldt 31. august på udebane mod Silkeborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip