AaB-perler i anden halvleg sikrer sejren i Esbjerg

02/03/2015

AaB's regerende fodboldmestre hoppede mandag aften op på fjerdepladsen i Alka Superligaen med en 3-1-udesejr over Esbjerg.

Udeholdet var ufortjent gået til pause bagud 0-1 på grund af en målmandsbrøler fra Nicolai Larsen, men Anders K. Jacobsen og Frederik Børsting sørgede med to perler i anden halvleg for, at AaB fik vendt opgøret.

Begge AaB'ere fyrede af fra distancen, og både ved 1-1-udligningen og 2-1-scoringen sprællede Esbjerg-målmand Martin Dubravka forgæves efter bolden, som endte oppe i målhjørnet.

Hvis AaB-spillerne gik særdeles skuffede til pause, var der ikke noget at sige til det. Gæsterne vadede i chancer i første halvleg, hvor nordjyderne især på kontra var farlige.

Angriberen Anders K. Jacobsen var en af de AaB'ere, som ikke kunne udnytte, at Esbjergs forsvarslinje stod højt. Børsting var en anden.

Kort før pausen kiksede AaB-keeper Nicolai Larsen totalt, da han skulle ud til en høj bold foran sit mål.

Den ellers sikre målmand boksede forbi bolden, og ærgerligt for Nicolai Larsen havde Esbjergs Jonas Knudsen også sat kurs mod bolden, som venstrebacken endte med at få dirigeret i mål.

En sand mavepuster for AaB'erne efter en første halvleg, hvor nordjyderne dominerede opgøret.

Kort efter pausen var Lasse Rise tæt på at bringe hjemmeholdet foran 2-0, men Nicolai Larsen fik reddet bolden ud til et hjørnespark.

Det viste sig at være godt for AaB, for kort tid efter hamrede Anders K. Jacobsen 1-1-udligningen ind. Og inden kampuret rundede en times spil, sendte Børsting en ny perle i mål til 2-1.

AaB havde vendt kampen helt på hovedet, og med 10 minutter igen af opgøret scorede indskiftede Thomas Enevoldsen til 3-1, da AaB snød Esbjergs offside-fælde.

Med sejren har AaB fået en perfekt åbning på foråret med to sejre i to kampe. Klubben er nu på fjerdepladsen og sender Brøndby ned som nummer fem. Både AaB og Brøndby har 28 point.

Esbjerg, der åbnede foråret med en udesejr over bundproppen Silkeborg, ligger på niendepladsen, men har otte point ned til en nedrykningsplads.

På torsdag mødes de to hold igen i Esbjerg i pokalturneringens kvartfinaler.