AaB-profil: Svært at leve op til forventningerne

AaB dominerede i sidste sæson dansk fodbold. Nordjyderne løb med det danske mesterskab, og man kronede sæsonen med at tage pokaltitlen fire dage efter triumfen i Superligaen.

I denne sæson er nordjyderne dog kommet ned på jorden. Efter mandagens 0-1-nederlag ude til FC Vestsjælland i Superligaen har nordjyderne blot 10 point for otte kampe, og i Europa League tabte klubben i torsdags med hele 0-6 til Steaua Bukarest.

- Alle kan jo se, at vi er hårdt ramt, og at der skal opfindes lidt en gang i mellem. Men jeg synes, at de spillere, der kommer ind, har gjort det rigtig godt, så det er ikke der, vi kan pege fingre, siger forsvarsprofilen Kenneth Emil Petersen.

- Der er rimeligt høje forventninger til os, fordi vi både er mestre og pokalvindere, og vi må erkende, at vi har lidt svært ved at leve op til de forventninger. Vi slider lidt i det for tiden, så nu må vi tage en kamp ad gangen.

Nicklas Helenius er hjemvendt fra Aston Villa, og han erkender, at han ikke er kommet hjem til et hold, der har marginalerne på deres side.

- De små enkeltfejl, vi laver, bliver straffet lige for tiden, og det er hårdt. Men vi er et mesterhold, vi må se indad og så finde den skarphed, vi mangler i visse situationer, siger Helenius.

- Vi mangler alle sammen 5-10 procent ekstra, og dem må vi finde til træning og så tage dem med til kamp. Så vender det for os.

Især scoringsmæssigt har AaB svigtet i sæsonen, blot otte mål er det blevet til i otte superligakampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip