AaB-profil: Vi scorer for lidt i Europa

AaB skaber masser af chancer i holdets europæiske kampe, men nordjyderne scorer ifølge midtbaneprofilen Kasper Risgård alt for få mål.

Det er hovedårsagen til, at AaB røg ud til Apoel FC i Champions League-playoff samt nederlaget på 0-6 til Steaua Bukarest i Europa League, hvor det danske mesterhold kollapsede efter at have misbrugt et stort antal chancer.

- Holdene i Europa har større kvalitet, og når de får chancen, så banker de bolden ind. Det skal vi lære. Når vi selv får en eller to chancer, så skal vi score, siger Kasper Risgård.

- Vi har et meget urutineret hold, når det kommer til europæiske kampe. De her kampe giver os hår på brystet.

- Og vi har nok fået lidt for meget hår på brystet i de sidste par kampe. Jeg håber meget, at vi har lært af det, siger midtbanespilleren forud for torsdagens gruppekamp mod Rio Ave i Aalborg.

De kommende modstandere fra Portugal tabte for to uger siden på hjemmebane 0-3 til Dynamo Kiev.

Risgård er i øjeblikket lidt usikker på AaB's niveau i forhold til de øvrige hold i gruppen, hvor de to bedste går videre til knockout-fasen efter nytår.

- Jeg har svært ved sige, om vi kan gå videre fra gruppen, før vi har mødt alle hold. Vi kendte ikke Steaua, men fandt ud af, at det var en rigtig dygtig modstander. Jeg tror ikke, at Dynamo Kiev er mindre gode.

- Når vi har mødt Rio Ave får vi en pejling på, om vi kan være med, eller om vi er helt væk, siger Risgård.

Torsdagens opgør i Aalborg går i gang klokken 19.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip