AaB-profiler før Steaua: Vi er på vej frem

Kun én sejr i de første seks superligarunder og dertil en ordentlig øretæve mod Apoel i Champions League-kvalifikationen.

Det har været en noget hakkende sæsonstart for AaB's danske fodboldmestre, der i foråret imponerede med flot struktur og flydende angrebsspil på vej mod "The Double".

Derfor faldt sejren over FC København i lørdags også på et knastørt sted, og måden, den kom i stand på, giver håb om, at nordjyderne er ved at finde formen før torsdagens svære udekamp mod Steaua Bukarest.

- Vi så meget solide ud defensivt. Det er netop den slags, vi skal tage med i Europa League, hvor vi kan blive presset tilbage, og det skal vi kunne modstå, siger AaB's Kasper Risgård.

De danske mestre leverede et foreløbigt sæsonhøjdepunkt med udesejren over Dinamo Zagreb, og AaB er også det eneste mandskab, der har slået topholdet FC Midtjylland i Superligaen.

Det beviser, at topniveauet er højt, men samtidig har der også været svipsere med 0-4-afklapsningen til Apoel på Cypern som den mest iøjnefaldende.

Mod hjemmestærke Steaua Bukarest er der ikke råd til en ny offday torsdag aften.

- I forhold til sidste sæson mangler vi lidt endnu, siger landsholdsspilleren Rasmus Würtz.

- Vi havde en periode i foråret, hvor tingene kørte i olie, næsten uanset hvad vi fandt på. Den følelse har vi ikke helt haft endnu, men jeg synes, vi er på vej, og det viste vi også mod FC København.

- Vi er også mange spillere, der er kommet tilbage efter skader, og som nu har en opadgående formkurve. Vi har tørstet lidt efter at få en sejr igen, og på den måde var kampen mod FCK utrolig vigtig, siger Würtz.

Ud over Steaua Bukarest skal AaB også møde Dynamo Kiev og Rio Ave i Europa League-gruppespillet.

/ritzau/