AaB-profiler: Gode chancer for at gå videre i Europa

Selvtilliden og troen på fremtiden har fået en gevaldig vitaminindsprøjtning i Aalborg efter AaB's 3-0-sejr over Dynamo Kiev i Europa League torsdag aften.

Med resultatet - og Steaua Bukarests sejr over Rio Ave - har AaB, Dynamo Kiev og Steaua alle seks point efter tre kampe, og nu tør de danske mestre tro på en placering som et af puljens to øverste hold

- Vi står rigtig godt i denne gruppe og med gode muligheder for at gå videre, siger Thomas Enevoldsen.

Hans holdkammerat Kasper Risgård peger på, at torsdagens sejr har overbevist AaB-spillerne om, at de kan være med på dette niveau.

Resultater som 0-4 mod Apoel og 0-6 mod Steaua havde ellers ramt de danske mestre hårdt.

- Vi fik en rigtig grim oplevelse i den første kamp mod Steaua. Nu har vi så vundet to kampe i træk, og det giver noget selvtillid. Vi har fået nogle hårde slag i Europa, men vi har nu vist, at vi kan spille op mod nogle af de bedste, siger Kasper Risgård.

Holdene er nu halvvejs gennem gruppespillet, og alt er åbent. Kun Rio Ave er hægtet af i AaB's pulje inden de sidste tre kampe.

- Efter vores sejr over Dynamo Kiev ved vi, at der er noget at spille for helt til sidste runde, og det er vigtigt for os, siger træner Kent Nielsen.

- Vi er glade nu, men vi ved også, at det bliver meget svært om to uger i udekampen i Kiev. Kan vi få et point der, har vi afgørelsen i egne hænder, og det kunne være godt, siger træneren.

Thomas Enevoldsen er glad for det program, der nu venter ham og holdkammeraterne.

- Udekampen i Kiev bliver selvfølgelig svær, men så har vi har en hjemmekamp mod Steaua, hvor vi har lidt at rette op på. I den sidste kamp har vi så Rio Ave, som sikkert ikke har noget at spille for til den tid, påpeger Enevoldsen.

AaB's næste opgør - udekampen mod Dynamo Kiev - spilles 6. november i den ukrainske hovedstad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip