AaB sagde nej til profilsalg og satser på kontinuitet

AaB formåede at holde på topscorer Lukas Spalvis og talentfulde Nicolaj Thomsen i vinterens transfervindue.

Det glæder AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, at klubben havde råd til at sige nej til at sælge profilerne i håbet om at bevare eller forbedre den andenplads, som klubben overvintrer på i Alka Superligaen.

- Der har været noget konkret at sige nej til.

- Nu skal vi se, hvad det kan blive til i foråret, men det væsentlige for os har været at sende et signal om, at vi har sportslige ambitioner, og at vi er herre i eget hus. Vi har en solid økonomi, så det er muligt at sige ja og nej på de rigtige tidspunkter.

- Ambitionen har været at holde sammen på holdet og så samtidig skære lidt ned på de spillere, som ikke fik så meget spilletid - den del er også lykkedes. Derfor har vinduet været, som det skulle være, siger Allan Gaarde.

Henrik Dalsgaard og Andreas Blomqvist har forladt AaB permanent, mens Nicklas Helenius og Viktor Ahlmann er blevet udlejet. Ingen spillere er kommet ind i januar.

Sportsdirektøren forventer, at Lukas Spalvis og Nicolaj Thomsen bliver solgt til udlandet i sommerpausen.

Konkurrenterne FC København og FC Midtjylland har solgt profilerne Daniel Amartey, Erik Sviatchenko og Morten "Duncan" Rasmussen, mens erstatninger hurtigt er blevet købt ind.

Allan Gaarde ser det som en større fordel at bevare kontinuiteten.

- Jeg kan se, at FCK og FCM har handlet prompte, efter de har solgt. Det er for tidligt at vurdere, men det er da en fordel at beholde kontinuiteten.

- Der er altid en større usikkerhed, når du køber en ny spiller. Altså om vedkommende passer ind som menneske, og hvor hurtigt spilleren falder til, siger Allan Gaarde og tilføjer:

- Men en ny spiller kan også give et frisk pust i en trup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip