AaB skal op i tempo for at matche Dinamo Zagreb

De danske mestre fra AaB udråber Dinamo Zagreb fra Kroatien til favoritter i Champions League-kvalifikationen.

Der er ikke noget at sige til, hvis enkelte af AaB-spillerne blev en smule skræmt, hvis de læste, hvad klubikonet Poul Erik Andreasen forleden udtalte til Nordjyske forud for den første duel onsdag aften i Aalborg.

- De spiller i et meget højere tempo, end vi er vant til i Superligaen - både når de har bolden, og når de presser bolden. Så det afhænger af, hvordan vores spillere reagerer på det.

- Og hvis spillerne slet ikke kan leve med det, så er jeg bange for, at de kan skille os ad.

- Men kan vi klare at komme op i tempo og stadig finde noget af vores eget spil, så har vi en chance, sagde Poul Erik Andreasen.

Det er dog ikke lykkedes at skræmme midterforsvareren Kenneth Emil Petersen, der har set lidt video med de kroatiske mestre.

- Vi har joket lidt med det ude i klubben og talt om, at vi næsten lige så godt kunne lade være med at stille op.

- Men så skræmmende er de heller ikke. De ser gode ud, og deres resultater taler for sig selv, for de har vundet mesterskabet i Kroatien mange gange. Derudover har de langt mere erfaring i truppen end os, så det bliver en stor udfordring, siger Kenneth Emil Petersen.

Træner Kent Nielsen beretter om et boldsikkert Zagreb-hold med en meget bevægelig og kvikt spillende central tremandsmidtbane. På højrekanten har de Algeriets VM-spiller El Arbi Hilal Soudani, der har et godt skud.

Kent Nielsen har desuden noteret sig, at tempoet bliver en væsentlig faktor.

- Vi er ikke skræmt over tempoet, men vi har respekt for deres hurtighed og skal forholde os til det.

- Vores organisation skal være knivskarp, og vi skal opfatte tingene hurtigt, så vi kan få sat en tackling eller noget fysik ind.

- Hvis vi ikke er dygtige i den del af vores organisation, presspil og forsvarsspil, så bliver det svært, siger Kent Nielsen, der også ser muligheder.

- Vi kan måske tvinge dem til noget, de ikke er så gode til. De er langt bedre offensivt end defensivt. Så vi skal have modet og kvaliteten til at komme fri af deres pres, og så åbner banen sig op, mener træneren.

Det nuværende AaB-hold er godt og grundigt amputeret med skader hos Rasmus Jönsson, Henrik Dalsgaard og senest Jakob Ahlmann, mens Rasmus Würtz og Nicolaj Thomsen først er på vej tilbage i omdrejninger. Derudover er profilen Kasper Kusk væk efter sommersalget til Twente.

Nordjyderne har forstærket sig med Thomas Enevoldsen og Nicklas Helenius.

- Vi tænker ikke, at vi mangler x antal procent. Vi har en realistisk mulighed for at vinde, men meget skal lykkes for os, men troen er der, siger Kent Nielsen.

Selv om nordjyderne er hårdt ramt på skadesfronten, så føler Kenneth Emil Petersen også, at AaB'erne kan vinde samlet over Dinamo Zagreb.

- Flere af de spillere, der er ude, var for nylig med på landsholdet, og det er de færreste hold, som ikke vil kunne mærke det.

- Vi har været uheldige med skader, men i weekendens sejr over FC Midtjylland i Superligaen fik vi vist, at andre er klar i kulissen.

- Vi har bestemt muligheder, hvis vi kan spille os ud af Zagrebs første pres. Vi tror 100 procent på det, fastslår han.

Det første opgør mellem AaB og Dinamo bliver spillet onsdag klokken 20.15. Der er returopgør i Kroatien 6. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip