AaB skal pynte på elendig udebanestatistik i Brugge

Det begyndte ellers så godt. AaB's imponerende 2-0-sejr på udebane over Dinamo Zagreb blev startskuddet til det flotte europæiske togt, der fortsætter - og formentlig slutter - med torsdag aftens returkamp mod Club Brugge.

Men siden den festlige aften i Kroatiens hovedstad er AaB's Europa-triumfer udelukkende blevet skabt hjemme i Nordjylland. Resultaterne på europæisk græs har været en jammer: Fire kampe, fire nederlag, målscore på 0-14.

- Vi har haft problemer på udebane, og vi har snakket en del om, hvad vi kan gøre anderledes, så vi kan få flere point ude, siger AaB's målmand Nicolai Larsen.

- Det er svært at sige, hvad årsagen er, for det er ikke kun i Europa League. Vi ser det desværre også i Superligaen. Vi føler os rigtig godt tilpas på hjemmebane, hvor vi har et godt publikum og ved, at vi har en god chance for at dominere.

Med et 1-3-nederlag fra hjemmekampen mod Club Brugge i hånden og den triste udebanestatistik i baghovedet er der nærmest brug for et mirakel, hvis AaB skal nå 1/8-finalen i Europa League.

Men som professionelle sportsmænd er Nicolai Larsen og holdkammeraterne opdraget til at jagte selv den mindste mulighed - også når det på forhånd synes umuligt.

- Chancen for at gå videre er ikke stor. Hvis den er én procent, så går vi efter den. Vi er her for at vinde 3-0, og et tidligt mål kan gøre kampen rigtig sjov, mener AaB-keeperen.

AaB's udekamp i Brugge begynder klokken 21.05 torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip