AaB-træner ærgrer sig over tomt stadion i Bukarest

Tribunerne vil være gabende tomme på Steaua Bukarests smukke nationalstadion, når AaB's fodboldmestre torsdag aften tager hul på Europa League.

Hjemmeholdet Steauas tilhængere har teet sig så voldsomt, at Uefa har dømt den rumænske klub til at spille kampen uden tilskuere.

Og selv om det burde være en fordel for AaB at undgå et fanatisk hjemmepublikum, ærgrer træner Kent Nielsen sig alligevel en smule.

- Det kan godt være, at det er en fordel for os, men vi er faktisk lidt skuffede. De bedste fodboldkampe bliver spillet med en god atmosfære fra tilskuerne, siger Kent Nielsen.

AaB-træner holdt onsdag aften generalprøve på "spøgelseskampen", da han dirigerede sine spillere ud til aftentræning på det tomme stadion i den sommervarme rumænske hovedstad.

Her fik nordjyderne mulighed for at vænne sig til, hvordan det runger i betonkonstruktionerne, når bolden bliver ramt rent. Og hvordan alle Nielsens højlydte ordrer bliver kastet tilbage af de tomme stolesæder.

- Man skal ikke være bleg for, at det bliver en udfordring at spille på et tomt stadion. Det vil det være for alle, der er vant til noget andet, siger Kent Nielsen.

AaB-træneren har ikke selv de bedste minder fra tidligere besøg i Bukarest, hvor han som spiller kom ud for flere skuffelser.

På pressemødet onsdag aften fortalte Nielsen både om 1-3-nederlaget til Rumænien, der kostede det danske landshold billetten til VM 1990 og om et bittert sidsteminutsnederlag som AGF-spiller i 1992.

- Så jeg skulle gerne have revanche. Men vi ved, det bliver en meget svær opgave. Vi har stor respekt for Steaua, der særligt i offensiven har mange dygtige spillere at vælge imellem, siger Kent Nielsen.

Kampen mellem Steaua og AaB fløjtes i gang klokken 21.05 torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip