AaB-træner Kent Nielsen: Alle vil gerne slå mestrene

De danske mestre er jaget vildt, som alle vil yde en ekstra indsats for at nedlægge.

Med det udgangspunkt går AaB's træner Kent Nielsen ind til lørdagens superligapremiere mod Sønderjyde, og han forbereder fra start sine spillere på en sæson, hvor intet er som før.

- Alle vil gerne slå mestrene. Nogle hold vil måske begynde at tænke mere defensivt og forsøge at lukke os ned, fordi vi i sidste sæson fungerede godt i offensiven, siger Kent Nielsen.

Han er klar over, at klubbens fans og omgivelser regner med nye store præstationer i den nordjyske hovedstad.

Her ligger der en opgave for Nielsen og resten af trænerstaben i at tøjle presset.

- Det er først og fremmest forventningerne, der er anderledes, når man er dansk mester. Selv om det langt hen ad vejen er den samme trup, bliver der kigget på den med andre øjne nu.

- Der skal vi være klar og holde fast: Er det vores egne forventninger, vi skal leve op til, eller er det omverdenens forventninger? Der skal vi holde tungen lige i munden, siger Kent Nielsen.

Han har mistet Rasmus Jönsson og Kasper Kusk fra mesterholdet, men til gengæld fået Nicklas Helenius og Thomas Enevoldsen ind i truppen.

Ellers er mandskabet i store træk det samme, som det, der vandt DM-guld i maj.

- Sidste sæson formåede vi at holde benene på jorden, uanset hvor kedeligt det var for omverdenen. Klubben, truppen og trænerstaben var enormt gode i den fase. Det er det samme nu, efter vi er kommet tilbage fra ferie.

- Der er masser af energi, og folk glæder sig rigtig meget til at skulle i gang. Også fordi der er nogle ekstraordinære udfordring i form af CL-kvalifikation, siger Kent Nielsen.

AaB skal møde enten Zilgaris Vilnius eller Dinamo Zagreb i kvalifikationen til Champions League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip