AaB-træner: Mere plads i Europa end i Superligaen

Spillet har kun sjældent villet flyde for mesterholdet AaB efter sommerpausen, hvor nordjyderne i Superligaen foreløbig kun har vundet to gange og blot scoret 10 mål i 11 kampe.

Mestertræner Kent Nielsen har for længst sat fingeren på sit holds altoverskyggende problem: Holdene i Superligaen har indstillet sig på mestrenes kvaliteter og giver nærmest ingen plads at spille på.

I Europa er sagen til gengæld en anden, fordi modstanderne spiller på en anden måde.

Og AaB kan derfor forvente større rum at spille i torsdag aften i Europa League mod Dynamo Kiev, der næppe er bange for danskerne og formentlig kommer frem på banen.

- Vi har enorme udfordringer mod hold, der står dybt og er meget velorganiserede. Derfor har vores europæiske kampe været meget anderledes end dem i Superligaen, analyserer Kent Nielsen.

- De andre hold i Europa har meget tro på, at de selv kan sætte et præg på kampen. Derfor bliver kampene ofte mere åbne end i Superligaen, og jeg tror også, at Dynamo Kiev vil komme fremad, siger han.

AaB fik godt nok en snitter i den første gruppekamp i Europa League mod Steaua Bukarest.

Men også i den kamp skabte holdet en håndfuld helt åbne muligheder af den slags, som mestrene næsten aldrig får i den hjemlige liga i øjeblikket.

- Jeg så i en statistik, at vi er det hold i Superligaen, der har haft bolden allermest, men det er ikke noget mål for os. Meget af initiativet er blevet overladt til os.

- Det er måske ikke tilfældigt, at det er FC Midtjylland og FCK, vi har slået - to hold, der gerne vil spille med, siger Kent Nielsen.

Selv om Nielsen forventer et initiativrigt Dynamo Kiev-hold på Nordjyske Arena torsdag aften, skal man dog næppe forvente et chanceorgie.

- Det bliver tæt, og jeg tror ikke, at vi får voldsomt mange muligheder mod dem, så det gælder om at være effektiv, når chancen opstår, lyder det fra Kent Nielsen.

En AaB-sejr over Dynamo Kiev torsdag aften vil sende det danske mesterhold op på siden af ukrainerne i toppen af gruppen.

AaB har inden kampen tre point mod Dynamo Kievs seks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip