AaB-træner om triumf: Hårdt arbejde og et øjebliks magi

Det var ikke på overlegen boldkunst og udspilning af modstanderen, at AaB torsdag aften triumferede med 1-0 i Europa League-kampen mod Steaua Bukarest.

Mod et meget stærkt mandskab måtte de danske mestre trække på de lidt mere basale dyder som knofedt og hårdt arbejde, erkender en yderst tilfreds cheftræner Kent Nielsen.

- Det var hårdt arbejde og et øjebliks magi, der sikrede os sejren, og vi er meget bevidste om, at vi var under stort pres, siger han.

Det magiske øjeblik kom 18 minutter før tid, da Thomas Enevoldsen udnyttede en flot aflevering fra Kasper Risgård til at score det, der skulle blive sejrsmålet.

Derefter kom AaB under et gevaldigt pres i en slutfase, hvor publikum sad helt ude på kanten af sæderne.

- Det var et sindssygt stærkt hold, vi mødte. I anden halvleg fik vi egentlig god kontrol over det indtil i de sidste 10 minutter, hvor vi begyndte at blive uorganiseret.

- De fik blandt andet en kæmpe hovedstødschance i en situation, hvor vi havde folk nok hjemme. Men alle blev så boldfikserede, at sådan noget kan ske. Kald det panik eller mangel på coolness.

- Vi havde det held, man skal have, og de valgte at brænde et par store chancer. Vi er meget, meget glade for den sejr, siger Kent Nielsen.

Nu venter et par spændende uger på hans hold. Først gælder det en nøglekamp i Superligaen mod FC København, og om 14 dage kan AaB med en udesejr over Rio Ave sikre sig avancement i Europa League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip