AaB-træner: Vi tror på vendepunkt i Europa

AaB skal torsdag forsøge at rejse sig efter et par store europæiske afklapsninger, når portugisiske Rio Ave kommer på besøg i Aalborg.

Selv om Kent Nielsen for to uger siden måtte se sine spillere tabe 0-6 i Rumænien til Steaua Bukarest, så regner AaB-træneren sit hold for svage favoritter i nordjydernes anden gruppekamp.

Steaua Bukarest og Dynamo Kiev topper gruppen med tre point hver, mens Rio Ave og AaB er sidst uden point.

- Målet er at komme videre, og det kræver point. Der er en god mulighed for at få tre point mod Rio Ave, siger Kent Nielsen.

- I den her gruppe er Steaua Bukarest og Dynamo Kiev favoritter, og vi skal sammen med Rio Ave forsøge presse dem og se, om vi kan komme forbi, siger han.

AaB-træneren har skabt sig et godt billede af den kommende modstander, der er med i Europa for første gang i klubbens historie efter sidste sæsons sølv i den portugisiske pokalturnering.

Kent Nielsen fortæller, Rio Ave ofte spiller meget urolige kampe med masser af omstillinger.

- Deres forreste spillere er meget livlige, teknisk betonede og udfordrende.

- Jeg formoder, at vi klart kommer til at spille lige op med dem. Vi er i mine øjne svage favoritter, fordi vi er på hjemmebane, siger Kent Nielsen om portugiserne, der åbnede Europa League med et 0-3-nederlag hjemme til Dynamo Kiev.

I august kæmpede AaB for at blive en del af gruppespillet i Champions League, men det kiksede, da nordjyderne tabte 0-4 til Apoel på Cypern.

0-6-nederlaget i Rumænien for to uger siden har fået nogle kritikere til at tvivle på, om AaB kan stå distancen i Europa. Den køber Kent Nielsen dog ikke.

- Vi har lavet en del efterkritik på holdet og har talt om, hvordan man skal spille sådan nogle kampe. Blandt andet omkring hvor kyniske vi skal være, når vi kommer bagud 0-2 og får målmanden smidt ud på en svær udebane.

- Men vi mener ikke, at alt var håbløst. Vi var ærgerlige over at tabe 0-6, men vi føler ikke et tungt åg. Selv om vi tabte 0-6 til Steaua, så tror vi på, at vi har en chance for at slå Steaua, når vi skal møde dem igen.

- Vi føler ingen nervøsitet. Vi er ikke bange, og jeg fornemmer, at der er en sund optimisme hos spillerne, siger Kent Nielsen.

Torsdagens kamp mod Rio Ave fløjtes i gang klokken 19.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip