AaB-træner: Vi tror på vendepunkt i Europa

AaB skal torsdag forsøge at rejse sig efter et par store europæiske afklapsninger, når portugisiske Rio Ave kommer på besøg i Aalborg.

Selv om Kent Nielsen for to uger siden måtte se sine spillere tabe 0-6 i Rumænien til Steaua Bukarest, så regner AaB-træneren sit hold for svage favoritter i nordjydernes anden gruppekamp.

Steaua Bukarest og Dynamo Kiev topper gruppen med tre point hver, mens Rio Ave og AaB er sidst uden point.

- Målet er at komme videre, og det kræver point. Der er en god mulighed for at få tre point mod Rio Ave, siger Kent Nielsen.

- I den her gruppe er Steaua Bukarest og Dynamo Kiev favoritter, og vi skal sammen med Rio Ave forsøge presse dem og se, om vi kan komme forbi, siger han.

AaB-træneren har skabt sig et godt billede af den kommende modstander, der er med i Europa for første gang i klubbens historie efter sidste sæsons sølv i den portugisiske pokalturnering.

Kent Nielsen fortæller, Rio Ave ofte spiller meget urolige kampe med masser af omstillinger.

- Deres forreste spillere er meget livlige, teknisk betonede og udfordrende.

- Jeg formoder, at vi klart kommer til at spille lige op med dem. Vi er i mine øjne svage favoritter, fordi vi er på hjemmebane, siger Kent Nielsen om portugiserne, der åbnede Europa League med et 0-3-nederlag hjemme til Dynamo Kiev.

I august kæmpede AaB for at blive en del af gruppespillet i Champions League, men det kiksede, da nordjyderne tabte 0-4 til Apoel på Cypern.

0-6-nederlaget i Rumænien for to uger siden har fået nogle kritikere til at tvivle på, om AaB kan stå distancen i Europa. Den køber Kent Nielsen dog ikke.

- Vi har lavet en del efterkritik på holdet og har talt om, hvordan man skal spille sådan nogle kampe. Blandt andet omkring hvor kyniske vi skal være, når vi kommer bagud 0-2 og får målmanden smidt ud på en svær udebane.

- Men vi mener ikke, at alt var håbløst. Vi var ærgerlige over at tabe 0-6, men vi føler ikke et tungt åg. Selv om vi tabte 0-6 til Steaua, så tror vi på, at vi har en chance for at slå Steaua, når vi skal møde dem igen.

- Vi føler ingen nervøsitet. Vi er ikke bange, og jeg fornemmer, at der er en sund optimisme hos spillerne, siger Kent Nielsen.

Torsdagens kamp mod Rio Ave fløjtes i gang klokken 19.

/ritzau/