AaB tryner ukrainsk storhold i Europa League

AaB's drømme om at avancere fra Europa League-gruppespillet har fået et kraftigt løft, efter at aalborgenserne imponerede ved at besejre Dynamo Kiev med hele 3-0 på hjemmebane torsdag aften.

En triumf, som de færreste nok havde forventet, og som er en tiltrængt opmuntring til dansk klubfodbold efter et generelt tungt efterår.

Thomas Enevoldsen og to gange Nicolaj Thomsen stod for de tre scoringer i en kamp, hvor AaB havde det held, der skal til for at få skovlen under en så stærk modstander, og hvor de danske mestre fik mere og mere tro på sig selv, som tiden gik.

Da spillerne efter kampen kunne hilse ud til et begejstret publikum, stod det klart, at kampen om de to øverste pladser i gruppen er reduceret til en trekamp mellem Dynamo Kiev, Steaua Bukarest og AaB.

Der er altså meget at kæmpe om for Kent Nielsens tropper, men spillernes selvtillid må have fået noget af en indsprøjtning efter denne bedrift.

En generelt velspillende Thomas Enevoldsen sendte AaB på sejrskurs med en flad og flot halvflugter efter 11 minutters spil på et tidspunkt, hvor danskerne var alvorligt under pres.

Nordjyderne var mere end heldige med at holde målet rent, da livsfarlige Andriy Yarmolenko knaldede bolden på den ene opstander.

Og det var næsten et mirakel, at kludder mellem Nicolai Larsen og Henrik Dalsgaard 10 minutter før pausen ikke gav ukrainerne udligningen.

I de minutter sejlede AaB totalt, og publikum kunne dårligt tro deres egne øjne, da hjemmeholdet kort efter scorede på ny.

Efter fine kombinationer på kanten af feltet blev Andreas Bruhn spillet fri i højre side, og han kunne lægge en velovervejet aflevering ind til Nicolaj Thomsen, der trillede den ind til 2-0.

Specielt AaB's centrale akse var solid og velspillende, og Nicklas Helenius i front var lettere på tå end længe.

Det var bestemt ikke alt, hvad nordjyderne rørte ved, der blev til mælk og honning, men mindre kunne også gøre det i det sure efterårsvejr, hvor man kom langt med hård fight og god organisation.

Thomsens 2-0-træffer var et hårdt slag for gæsterne, der i anden halvleg var uden samme snert som før pausen, og der var også markant mere roligt i det flot fyldte ukrainske supporterhjørne.

Det var kontrastærke AaB, der fik de største chancer efter pausen, og Helenius burde have afgjort det hele, da han blev spillet helt fri, men skovlede bolden langt over.

I sidste ende kom det dog ikke til at betyde noget, og i overtiden leverede Søren Frederiksen et imponerende oplæg til endnu en nem scoring for Nicolaj Thomsen, der kunne afgøre det hele.

3-0 og et ægte boost for AaB inden den omvendte kamp i Ukraines hovedstad om to uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip