Aabech redder AGF med sent mål i Brønshøj

26/11/2014

Kim Aabech holder liv i AGF's håb om at vende tilbage til Superligaen til sommer.

Den målfarlige angriber blev onsdag aften matchvinder med to scoringer i en hårdt tilkæmpet 2-1-sejr på udebane over Brønshøj i 1. division.

Aabech sørgede med syv minutter tilbage af opgøret for, at AGF-træner Morten Wieghorst og klubbens mange fans kunne ånde lettet op.

De århusianske gæster havde indledt et enormt pres, men alt blev brændt. Især topscorer Mate Vatsadze må have en skidt fornemmelse med nogle helt forfærdelige missere.

AGF'erne blev dog reddet, da Kim Aabech i slutfasen trak forbi en flok trætte Brønshøj-forsvarere, men hans skud blev i første omgang blokeret. Angriberen opsnappede returbolden og lagde den sikkert i mål.

Den stærke angriber, der i weekenden scorede sejrsmålet i 1-0-sejren over Lyngbys tophold, havde allerede efter 20 minutter givet gæsterne føringen på Tingbjerg Park efter et veludført kontraangreb.

AGF'erne så allerede før pausen ud til at være i fin kontrol på den meget slidte bane, men kort før pausen dummede århusianerne sig i forbindelse med et frispark. Oke Akpoveta løb mod forreste stolpe og fik med hovedet dirigeret bolden over målstregen til 1-1.

I løbet af anden halvleg begyndte Brønshøj-spillerne at miste kræfterne, og det betød, at AGF kunne etablere et hårdt tryk.

AGF er med sejren ni point efter topholdene fra Lyngby og Viborg, der har sat kursen mod oprykning til Superligaen. Mens de øvrige hold har rundet efterårssæsonen af, så har AGF en kamp i baghånden på søndag mod Fredericia.