Aabech redder AGF og sender Hobro ud af DBU Pokalen

23/09/2014

Kim Aabechs karriere har været en omskiftelig størrelse med både op- og nedture.

Tirsdag aften leverede den 31-årige offensivspiller endnu et kapitel til den fortælling, da han med to scoringer sendte AGF videre fra 2. runde af pokalturneringen, DBU Pokalen.

Det skete på bekostning af Superligaens succeshold Hobro, der førte 1-0 i Aarhus, men som endte med at tabe 1-2 efter forlænget spilletid.

Fem minutter før tid udlignede Kim Aabech til 1-1 med en delikatesse af et frispark, og i den forlængede spilletid headede han AGF til sejr over Superligaens nummer fire.

For bare et år siden havde det været et ventet resultat, men med AGF's nuværende placering som nummer tre i den næstbedste række er det på papiret en overraskelse. Også fordi aarhusianerne ikke har skabt ret mange gode resultater på hjemmebane i lang tid.

Allerede efter få minutter af kampen var Kim Aabech tæt på at bringe hjemmeholdet foran.

Hobros sædvanlige reservemålmand, Martin Pedersen, der fik chancen fra start, fik dog slået den vikarierende AGF-anførers frisparksafslutning op på overliggeren.

Begge hold havde gode muligheder i den målløse første halvleg, hvor AGF dominerende mod det reservespækkede Hobro-hold, der blandt andre havde superligatopscoreren Mads Hvilsom på bænken.

I begyndelsen af anden halvleg stod Mathias Bersang for en fornem aktion, der bragte Hobro foran 1-0.

I venstre side trak Hobro-spilleren sig fri af AGF'eren Alexander Juel Andersen, før han afsluttede fladt og flot i det lange hjørne uden chance for AGF-målmanden Lukas Fernandes.

AGF's træner, Morten Wieghorst, forsøgte sig med indskiftninger af både Danny Olsen og topscorer Mate Vatsadze, men det så længe ud til, at AGF ikke ville få udbytte af presset mod Hobros mål.

Men så leverede Kim Aabech endnu et fornemt frispark fem minutter før tid, som smukt sejlede i mål uden chance for Martin Pedersen. Det betød forlænget spilletid.

Her var Jeppe Kjær tæt på at heade AGF foran efter 97 minutter, men Martin Pedersen fik slået bolden op på overliggeren og ud til hjørnespark.

Det var dog en stakket frist for Hobro, for ved hjørnesparket luskede Kim Aabech i position og headede 2-1-scoringen ind.

Så spillede Hobro en joker i form af den indskiftede angriber Quincy Antipas, som kom ind og skabte ravage.

AGF's Danny Olsen var dog tæt på at lukke kampen med en drønende afslutning, der ramte underkanten af overliggeren.

I stedet for fortsat AGF-dominans, fik tilskuerne på NRGi Park en nervøs afslutning, hvor Hobro totalt overtog initiativet. Det endte dog med en stor forløsning for aarhusianerne.