Åbenmundet græsk finansminister bedt om at holde lav profil

Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis, er blevet bedt om at tale mindre og gøre mere.

Sådan lyder beskeden fra hans chef, premierminister Alexis Tsipras, efter at den karismatiske Varoufakis i forbindelse med forhandlingerne om den græske gæld har optrådt i en lang række internationale medier.

I et interview med det tyske magasin Der Spiegel bekræfter Tsipras indirekte, at han har bedt sin finansminister om at holde en lavere profil.

- Jeg har anmodet om færre ord og mere handling fra alle medlemmer af regeringen, ikke bare hr. Varoufakis, siger Tsipras på spørgsmålet om, hvorvidt han har bedt sin finansminister om at stille op i færre interview.

Regeringspartiet Syrizas egen avis, Avgi, mener, at Yanis Varoufakis' optræden på CNN, BBC og andre store medier har været en "giftig overeksponering", efter at flere græske medier i den forgangne uge har kritiseret - og drillet - Varoufakis.

- Yanis, overdriv nu ikke. At håndtere økonomien handler ikke bare om at håndtere et budget. Det handler også om at spare på ordene, skriver Avgi.

I en satiretegning i den borgerlige avis Kathemerini onsdag ses et ægtepar sidde foran tv-skærmen. Konen beder manden om at skifte kanal, hver gang Varoufakis' ansigt dukker op. Men det nytter ikke noget, for Varoufakis er på alle kanaler.

Beskeden fra premierminister Tsipras er tilsyneladende sunket ind. De seneste dage har han holdt sig fra at skrive opdateringer på sociale medier, som han ellers har været flittig bruger af. Hans seneste besked på Twitter er en uge gammel.

Yanis Varoufakis har - ikke overraskende - undladt at kommentere sin egen tavshed.

Eurozonens finansministre mødes mandag i Bruxelles for at diskutere de forslag til reformer, som Grækenlands regering har lagt frem.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip