Aalborg Håndbold henter første sejr i slutspil

Aalborg Håndbold snuppede en stor sejr, da holdet onsdag aften vandt 23-16 hjemme over KIF Kolding København.

Aalborg Håndbold havde tabt sine første to kampe i slutspillet, så de forsvarende danske mestre var pisket til at hente nogle point for at holde sig inde i kampen om at nå frem til semifinalerne.

Med sejren avancerede Aalborg Håndbold til andenpladsen i gruppen. Nordjyderne overhalede både Bjerringbro-Silkeborg og Sønderjyske, som begge har to point i gruppen.

Den norske målmand Ole Erevik stod en brandkamp for Aalborg Håndbold, og det var en af årsagerne til, at KIF Kolding havde meget svært ved at score.

Hverken Bo Spellerberg eller Lukas Karlsson bød ind med meget i KIF Koldings offensiv, og så var det svært at se, hvor målene skulle komme fra.

Aalborg Håndbold var foran med 10-7 ved pausen, og i slutningen af første halvleg røg KIF-keeper Kasper Hvidt en tur på bænken.

Det hjalp dog ikke KIF Kolding, at Søren Westphal kom ind på kassen, fordi nordjyderne blev ved med at score og trak hurtigt fra til 12-7-føring i anden halvleg.

Aalborg Håndbold kom også foran med 17-11, 19-12 og 21-14. Der var ingen modsvar fra KIF Kolding, som bare måtte sande, at holdet var overmatchet på dagen.

KIF Koldings forsvar havde store problemer med at stoppe Aalborgs langskytter samt stregspilleren Jacob Bagersted.

KIF-forsvarsspecialisterne Torsten Laen og Lars Jørgensen blev tvunget til at trække flere to minutters udvisninger.

Det gjorde det til en nem sag for Aalborg Håndbold at holde spændingen helt ude af kampen til slut.

KIF Kolding København fører trods nederlaget gruppen med seks point, mens Aalborg-mandskabet har tre point på andenpladsen. De to bedste hold går videre til semifinalerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip