Aalborg Karneval oplever stigning i uroligheder: Politiet er bekymret

Nils Würtzenfeld

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Lørdag slutter det årligt tilbagevendende karneval i Aalborg, og traditionen tro bliver festlighederne helt sikkert afsluttet med manér i det nordjyske.

Men i forhold til sidste år har et stigende antal valgt at spolerer den glade stemning ved at lave uroligheder eller starte salgsmål. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Indtil sidst på eftermiddage lørdag meldte politiet ellers om et roligt karneval, men som aftenen har nærmet sig og en del alkohol formodentligt er blevet indtaget, har politiet måtte tage sig af et stigende antal uheldige episoder, de også har medført flere anholdelser.

Blandt andet har politiet måtte anholde en person, der havde udøvet vold mod både en politimand og en af karnevallets vagter. Den anholdte er i politiets varetægt, og vil blive afhørt, når han er blevet ædru.

Der er yderligere foretaget fem andre anholdelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en for overtrædelse af våbenloven.

- Der har været flere episoder med små slagsmål og uoverensstemmelser end sidste år. Overordnet giver det et lidt bekymrende billede, men vi håber på at aftenen forløber roligt, lyder det i en pressemeddelelse fra  vicepolitiinspektør, Poul Severinsen, der er den ansvarlige for politiets indsats under karnevallet.

- Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg dog, at det er få sager, der er anmeldt," lyder vurderingen, men samtidig understeges det, at karnevals-festen fortsætter hele natten, og at der erfaringsmæssigt vil ske endnu flere anholdelser i løbet af aftenen og natten.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler: