Aalborg Lufthavn tilfredse med 2012

Året blev med ét forandret for dansk luftfart, da Cimber Sterling gik konkurs i maj 2012. I Aalborg Lufthavn slap man alligevel mere nådigt i gennem den efterfølgende krise end de fleste konkurrenter. Det skyldes først og fremmest fordi Aalborg Lufthavns strategiske satsning på vækst gennem flere internationale ruter, samt øget chartertrafik levede op til forventningerne.

Tilbygningen skrider planmæssigt frem, og skaber dermed rammerne for, at forretningen kan udbygges yderligere. Tilbygningens arealer tages i brug i takt med, den står færdig og forventes helt færdig 29. maj til Aalborg Lufthavns 75 års jubilæum. Direktør Søren Svendsen vandt desuden i 2012 rejsejournalisternes prestigefyldte luftfartspokal, for sit arbejde med at skabe en international lufthavn i Nordjylland.

Året der gik

I alt rejste 1.322.698 gennem lufthavnen mod 1.392.132 året før. Ved gennemgang af Aalborg Lufthavns passagertal kan man se, at det især er inden for den internationale trafik, man finder den største vækst. Udenrigstrafikken viser således stigning på ikke mindre end 15,1 procent i forhold til 2011. Ialt rejste 232.760 passagerer direkte til udlandet i 2012 mod 202.172 året før.

- En af forklaringerne på den store vækst er tilgangen af store udenlandske selskaber som spanske Vueling og ikke mindst Turkish Airlines, som i 2012 genvandt prisen som Europas bedste flyselskab, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

Hertil kommer at KLM, der flyver tre gange dagligt til Amsterdam, har fået godt fat i markedet. KLM har haft en passagervækst i 2012 på næsten 70 procent i forhold til 2011.

Perspektiverne for 2013 er i følge Søren Svendsen lovende. Norwegian har allerede offentliggjort ruter til Oslo seks gange om ugen og til Alicante to gange om ugen. Desuden forventer Aalborg Lufthavn at kunne offentliggøre endnu et par nye udenrigsruter senere på året.

Ferietrafikken større end nogensinde

Chartertrafikken er i årets løb vokset til det højeste niveau nogensinde. Således steg chartertrafikken med næsten 10 procent i 2012. I alt rejste 164.531 passagerer på charterferie fra Aalborg mod 149.702 året før.

- Alt tegner til at 2013 bliver endnu bedre. Bravo Tours kommer med sit største program nogensinde fra Aalborg Lufthavn, og tilgangen af Primera Air som nyt charter luftfartsselskab ud af Aalborg samt større udbud af rejser fra stort set alle kendte charterselskaber betyder, at chartersæsonen 2013 tegner meget, meget lovende, forklarer lufthavnsdirektøren.

Skår i glæden

Dansk indenrigstrafik oplevede i 2012 en turbulent tid fra maj og månederne efter Cimber Sterlings konkurs. SAS og Norwegian trådte hurtigt til med ekstra fly fra Aalborg Lufthavn, men indenrigstrafikken har aldrig helt fundet samme niveau som før konkursen, og det kan ses i resultatet.

- Vi er ikke bekymrede for indenrigstrafikken på længere sigt. Det ser ud til at den nu ligger på et stabilt niveau, dog noget under niveauet før Cimber Sterlings konkurs. Det er ærgerligt, men så er det godt, vi oplever vækst på vores andre forretningsområder, slutter lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

925.407 rejste mellem Aalborg og København. Det er 12,4 procent færre end året før, hvor 1.040.258 rejste på Danmarks største indenrigsrute.

 

Dagens Gossip