Aalborg og KIF Kolding suser begge i DM-semifinalerne

17/04/2014

KIF Kolding København sikrede sig torsdag en plads i DM-semifinalerne med en uhyre sikker sejr hjemme over Bjerringbro-Silkeborg. Lystavlen viste 32-22 efter kampen. 17-10 var stillingen ved pausen.

Og lidt senere torsdag sørgede også Aalborg for at løse billet til semifinalen med en sejr på 23-15 over sæsonens store positive overraskelse fra Sønderjyske efter 11-6 ved pausen.

I Brøndby gik BSV fuldstændig i opløsning mod KIF, og BSV har dermed udspillet sin rolle i kampen om årets danske mesterskab, selv om der fortsat resterer en spillerunde i slutspilspulje 1.

Gæsterne var kun med i starten af kampen, og fra stillingen 8-8 stak hjemmeholdet af og satte sikker kurs mod semifinalen. Pauseføringen lød på sikre 17-10, og i anden halvleg blev det værre og værre for BSV.

Syv minutter inde i anden halvleg var forskellen på 10 mål, og alt BSV-håb om at skabe en overraskelse var for længst forduftet.

KIF udbyggede føringen, men slappede af mod kampens slutning, så øretæven trods alt kun blev på 10 mål.

Med sejren er KIF oppe på otte point og kan ikke slutte dårligere end nummer to i puljen.

Men risikoen for at slutte som toer er absolut til stede, for sådan går det, hvis KIF taber sidste puljekamp på mandag hjemme mod Aalborg, der lige nu har syv point.

De to hold spiller om, hvem der skal slutte på førstepladsen i puljen - begge er klar til semifinalen, mens BSV og Sønderjyske spiller om æren og puljens tredjeplads på Sønderjyskes hjemmebane.

I puljens anden kamp i Aalborg havde Sønderjyske alt at spille for. Med en sejr havde sønderjyderne givet sig selv en matchbold i sidste runde hjemme mod BSV i forhold til at nå en uventet plads i semifinalen.

Sådan gik det ikke. De forsvarende mestre fra Aalborg satte sig på kampen fra start og leverede flot forsvars- og målmandsspil, hvorfor de kun tillod sønderjyderne seks scoringer før pausen. 11-6 stod der på lystavlen efter 30 minutter.

Og sønderjydernes scoringsproblemer fortsatte efter pausen. Aalborg lukkede flot af bagude og hentede en sikker sejr, selv om de ikke selv bragede mål ind på samlebånd.

Men Sønderjyske kom aldrig i nærheden, gæsterne kunne slet ikke få gang i målscoringen, hvad de sølle 15 sønderjyske scoringer i løbet af de 60 minutter vidner om.