Aalborg Pirates skuffer med underskud på halv million

I Aalborg Pirates arbejder man målrettet med den fremtidige organisation, og bestyrelsen i ishockeyklubben har fået tilsagn om at lave en kapitaludvidelse, der skal være med til at sikre det økonomiske fundament.

Men lige nu er der røde tal på bundlinjen.

Regnskabet i Aalborg Pirates for sæsonen 2013-14 viser et underskud på 476.107 kroner, og klubbens egenkapital er nu nede på under en halv million.

Bestyrelsesformand i Aalborg Pirates, Morten Fals, er ærgerlig over underskuddet.

- På trods af en stor indsats af alle lykkedes det ikke at komme i mål økonomisk.

- Vi måtte undervejs i sæsonen afvige fra vores plan og ændre på det administrative setup, da vi bad Frederik Åkesson tage over på trænersiden og få rettet op det sportslige, siger Morten Fals til klubbens hjemmeside.

Denne sportslige del lykkedes, da Aalborg Pirates indfriede målsætningen om en top-4-placering i grundspillet og en semifinaleplads i slutspillet.

- Rokaden efterlod desværre et vakuum i administrationen med manglende opfølgning på kerneaktiviteter og salg af sponsorater.

- Dette efterslæb nåede vi ikke at indhente i løbet af sæsonen, og herudover måtte vi også afskrive tilgodehavender på samarbejdspartnere, som havde viljen, men ikke evnen til at støtte piraterne.

- Vi har mange gode og loyale samarbejdspartnere, som vi er dybt afhængige af for at kunne have ishockey på eliteniveau i Aalborg.

- Går det dem godt, afspejler det sig direkte på os, men der kæmpes hårdt om sponsorkronerne i en stærk sportsby som Aalborg, fortæller Morten Fals.

På trods af underskuddet ser Aalborg Pirates med fortrøstning på fremtiden.

- Vi ved, hvor der skal rettes op, skæres væk og vises mådehold. Med en målrettet indsats på alle områder er vi af den overbevisning, at klubben nok skal opleve både økonomisk og sportslig succes over de næste år, siger Morten Fals.

På den netop afholdte generalforsamling fik bestyrelsen bemyndigelse til at lave en kapitaludvidelse på op til to millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip