Aalborg smider sikker sejr i Champions League

05/10/2014

Aalborg Håndbold skulle søndag forsøge at følge op på den flotte åbningssejr mod franske Dunkerque, da schweiziske Kadetten Schaffhausen kom på besøg.

Det lykkedes dog ikke for hjemmeholdet, som i slutminutterne smed en syvmåls-føring væk og måtte nøjes med uafgjort 23-23.

Det var et særdeles skadespræget Aalborg-mandskab, der mødte op til søndagens kamp, og nordjyderne fik heller ikke nogen god start på opgøret.

Danskernes spil var præget af nerver, og det schweiziske udehold kom foran med 4-1, før Aalborg vågnede op.

I midten af halvlegen fik træner Jesper Jensen tømret forsvaret rigtig sammen, og det blandet med storspil af Søren Westphal i målet fik hjemmeholdet midtvejs i halvlegen udlignet til 6-6.

Herefter tog Schaffhausen sig en scoringspause på 13 minutter, og det udnyttede hjemmeholdet til at opbygge en føring på fire mål.

Hjemmeholdet kunne derfor gå til pause foran med 11-8.

Efter pauseteen havde særligt en Aalborg-spiller fundet det helt rigtige spændingsniveau.

Den svenske bagspiller Emil Berggren var flyvende i halvlegens indledning, og sammen med holdkammeraterne udbyggede Aalborg føringen, så de midt i halvlegen var foran med 19-12.

Den store føring virkede dog som en sovepude for Aalborg, som pludselig holdt sig en lang scoringspause.

Samtidig begyndte schweizernes målvogter at tage alvorligt fra, og med syv minutter igen var Aalborgs føring udlignet, så det nu stod 20-20.

Det chok kom hjemmeholdet sig aldrig rigtig over, og i kampens sidste sekunder scorede udeholdet til 23-22.

Det lykkedes dog Aalborg at slå igen til allersidst. Et dommedagshug fra distancen af Emil Berggreen i kampens allersidste sekund sørgede for, at Aalborg Håndbold fik et point med fra opgøret.

Med det uafgjorte resultat har nordjyderne nu tre point efter to kampe i Champions Leagues gruppe D.