Aamund sælger sine aktier i Bavarian Nordic for millioner

Erhvervsmanden Asger Aamund har sat samtlige sine 1,8 millioner aktier i Bavarian Nordic til salg, skriver Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

Aktierne havde en værdi af cirka 387 millioner kroner da Fondsbørsen lukkede mandag, viser Ritzau Finans' beregninger.

74-årige Asger Aamund stiftede selv selskabet i 1990'erne og sad som bestyrelsesformand gennem 20 år, men gik af i 2013.

Ifølge nyhedsbureauet skal Jefferies og Nordea stå for at gennemføre handlen, der sender Asger Aamund helt ud af selskabet.

Aktierne er endnu ikke solgt officielt, så der er formentlig tale om, at Asger Aamund og investeringsbankerne har fået tilsagn om køb af aktierne.

De 1,8 millioner aktier repræsenterer 6,5 procent af den samlede aktiekapital på 27,7 millioner aktier. Derfor var Asger Aamund inden transaktionen blandt de største aktionærer i Bavarian Nordic.

Da Asger Aamund gik af som bestyrelsesformand i 2013, udtalte han, at han fandt det naturligt, at han slap tøjlerne.

- Det er meget naturligt og ikke usædvanligt i dansk erhvervsliv, at man trækker sig tilbage, når man har siddet i stolen i 20 år.

- Så jeg synes det er på tide. Det er en gentagelse af det, jeg gjorde med NeuroSearch i 2008, hvor jeg også havde siddet som formand i 20 år. Der blev det også meldt ud i god tid, og det er det samme her, sagde Asger Aamund til Ritzau.

Han er kendt for sine skarpe meninger om samfundsforhold, skattetryk og erhvervsliv, og han blev for alvor kendt, da han hilste Muhammed-tegningerne velkommen som et opgør mod reaktionære muslimske kræfter.

Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der blandt andet udvikler og producerer vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip